SAVO MANOJLOVIĆfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Direktor kampanja pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović izjavio je da je kompanija „Rio Tinto“ najavljivala da će poštovati sve pravne propise, a da je danas pokušala da ruši kuće u Gornjim Nedeljicama bez dozvola.

„Rio Tinto je počeo da ruši kuće, kako je i najavio predsednik (Srbije) Aleksandar Vučić. Rezultat svake politike našeg predsednika, i devedesetih i danas, je da Srbi završe sa srušenim kućama i u izbegličkim kolonama. Sreća je samo što sad, umesto Srba, brani Rio Tinto. A Rio Tinto će proći kao svako koga je on branio“, naveo je Manojlović u saopštenju.

Dodao je da se „Rio Tinto“ takođe „zaklinjao“ da će poštovati ekološke standarde, ali da je na taj način „slagao Vladu Australije“, gde su pećine Aboridžina stare 46.000 godina, jedan od najstarijih spomenika civilizacije.

„Oni su najureni iz rodne Australije, a mi ovde treba da im verujemo da će poštovati odluke naše Vlade. Pa naša Vlada ne poštuje sopstvene odluke. Dakle oni ne poštuju sami sebe, a mi sada, kao treba da očekujemo da će Rio Tinto poštovati autoritet takve Vlade. Kriminalci Velje Nevolje, su bez dozvole rušili noću u Savamali bez dozvola, a Rio Tinto je krenuo preko dana da ruši takođe bez dozvole“, kazao je Manojlović.

Kreni-promeni je u saopštenju dodao da je „nelegalna radnja“ te kompanije u Nedeljicama zaustavljena zahvaljujući meštanima i podsetio da vlast nije stavila narodnu inicijativu na glasanje čime je prekršen Ustav Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari