Manojlović: Tabloidi i neke televizije u saradnji s pojedincima iz BIA blate političke neistomišljenike 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Lider pokreta Kreni – promeni i kandidat za gradonačelnika Beograda Savo Manojlović optužio je danas, na konferenciji za novinare ispred zgrade Bezbednosno-informativne agencije (BIA), urednike tabloida i pojedinih televizija da u saradnji sa pojedincima iz BIA „kreiraju tekstove i lažne vesti koje objavljuju protiv političkih neistomišljenika“.

Manojlović je pobrojao urednike koji, kako je rekao, direktno blate političke neistomišljenike i ugrožavaju im život, bilo da je reč o političarima ili ljudima iz javnog života.

„Ovo su lica koja ugrožavaju bezbednost političkih neistomišljenika: Viktor Petrović – urednik tabloida Alo, Dejan Novaković – urednik portala Politike, Milan Lađević – Srpski telegraf, Milomir Marić – Hepi televizija, Željko Mitrović – televizija Pink, Dragan Vučićević – urednik Informera“, rekao je Manojlović.

Dodao je da „tekstove i reportaže sa lažnim vestima koje se kreiraju u BIA, u kojoj je deo uzurpiran od strane vladajuće stranke, ovi tabloidi, portali i televizije puštaju protiv političkih neistomišljenika stranke na vlasti“.

Istakao je da je jedan od primera i novinar Vuk Cvijić protiv koga su ovakve lažne vesti kreirane i puštane, a na kraju je i fizički napadnut.

„Drugi primer su potpuno lažne informacije u vezi sa Marinom Pavlić, izvršnom direktorkom pokreta Kreni – promeni“, kazao je Manojlović.

On je rekao da građani treba da znaju da Grad Beograd i javna preduzeća, ali i republički organi, ogroman novac izdvajaju kako bi se ovi tabloidi finansirali za napad protiv političkih neistomišljenika, kao što je bio slučaj i sa Oliverom Ivanovićem.

„Prva mera nakon 2. juna biće ukidanje finansiranja tabloida iz gradskog budžeta. Detektovali smo da je za dve godina ovim medijima donirano 170 miliona dinara, a to nije sve jer se nemože tačno utvrditi“, rekao je Manojlović.

Naveo je da će novac koji je do sada išao tabloidima biti usmeren domovima za nezbrinutu decu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari