(MAPA) RHMZ izdao upozorenje: Kakvo nas vreme očekuje u narednim satima 1Foto: D.M

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je večeras najnovije upozorenje i kako najavljuju očekuju nas naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, koje će uveče zahvatiti zapadne i jugozapadne delove zemlje, u toku noći će se proširiti na većinu ostalih predela.

Iz RHMZ-a navode da će u poslednjoj dekadi maja topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije da uslovljava česte pljuskove sa grmljavinom, lokalno praćene gradom i olujnim vetrom.

– Danas posle podne i uveče (19.05.) očekuju se potencijalno jači grmljavinski oblaci, a večeras i u toku noći ka ponedeljku (19/20.05.) lokalno i veća količina padavina (20 – 40 mm), naročito u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji. Najmanja verovatnoća za pojavu nepogoda biće na severozapadu Srbije, kažu iz RHMZ.

Putem meteoalarm servisa se možete informisati u kojim je regionima najveća verovatnoća za pojavu lokalnih nepogoda u naredna 3 dana (72 časa), dok ćemo na osnovu radarskih i satelitskih osmatranja za konrektne lokacije izdavati hitna upozorenja 1 – 2 časa unapred.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari