Kao što je i najavio pre nekoliko dana, Živorad Đurić – Žića Maradona, u sredu je uručio građevinski materijal izbegličkoj porodici u Bradarcu, za obnovu ruinirane kuće.

Reč je o porodici Ercegovčević, u kojoj su majka Mira (60) i njeno četvoro odrasle dece, koji su do sada živeli u teškim uslovima, jer kuća prokišnjava, a nema ni kupatilo ni kuhinju. Maradona je obezbedio kompletan građevinski materijal za obnovu: blokove, cement, gvožđe, kreč. Osim radnika, u obnovi će pomoći i komšije i meštani, da bi se kuća završila z mesec dana. Ovu pomoć Maradona je najavio pre nekoliko dana, kada je na konferenciji za novinare objavio da i dalje nastavlja svoju akciju „Ja sam human, budi human“, u kojoj će ugroženim osnovcima platiti užinu.

-Kad sam u novinama Reč naroda u utorak pročitala tu vest o plaćanju užine, pomislila sam kako bi bilo dobro da i meni taj čovek pomogne. I, evo, kao da me je čuo, njegova pomoć je stigla, kazala je Mirjana Ercegovčević.

Ova pomoć nju je toliko dirnula da je počela da plače, pa se rasplakao i sam Maradona.

-Nije u redu da majka sa četvoro dece živi u ovakvim uslovima. Čim sam saznao za njen slučaj, odmah sam obišao stovarišta i evo, danas je stigla prva tura u blokovima, a uskoro stižu još dve, kazao je Maradona. On je dodao da mu je drago kad može da pomogne i da bi taj primer i mnogi drugi trebalo da slede. On je apelovao na sve ljude dobre volje, naročito na gastarbajtere, kojih u velikom broju ima i u Bradarcu, o čemu svedoče njihove velelepne kuće, da se uključe u humanitarne akcije i bar malo pomognu ugroženim porodicama.

Porodica Ercegovčević rodom je iz Mostara, a u Bradarac su pristigli 1989. godine, nakon kraćeg boravka u Ljubičevu. Dok se obnova ne završi, oni će živeti u centru sela, u kući koju im je ustupio jedan meštanin. Osim u građevinskom materijalu, Maradona će im pomoći i kupovinom dva metra ogrevnih drva. Spremio je i TV-aparat, koji će im pokloniti kad obnova njihove kuće bude završena. Uz pomoć drugih donatora, koji se pridružuju Maradoni, kuća će biti kompletno opremljena nameštajem i kuhinjskim aparatima.

Ovaj poznati humanitarac u Bradarac je došao u društvu sa predsednikom Skupštine grada Požarevca, Banetom Spasovićem, liderom požarevačkog SNS-a. „Osim Živoradu Đuriću, zahvaljujem se i ljudima iz Mesne zajednice Bradarac, koji su me obavestili o teškim uslovima u kojima živi porodica Ercegovčević. Svi humani ljudi koji žele da pomognu ugroženima, uvek će imati otvorena vrata Skupštine grada“, poručio je Spasović.

Ogrev

U Bradarcu ima još devet porodica izbeglica, koji žive u montažnim objektima na kraju sela. Maradona nije ni njih zaboravio, već je najavio da će svakoj porodici kupiti po dva metra ogrevnog drveta.

Tragedija

Mirjana ima četvoro dece, dve ćerke i dva sina, koji su svi završili srednju školu, ali su bez posla, pa se izdržavaju od sezonskih radova. Ona bi danas imala petoro dece, ali je pre 25 godina doživela tragediju, jer joj se jedno dete utopilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari