Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije na očekivan način je reagovala na brojne teške incidente u 141. prvenstvenom duelu Crvene zvezde i Partizana, tako što je na svojoj prvoj sednici posle 13. kola Jelen Superlige do daljnjeg „zaključala“ tribine stadiona organizatora susreta, zabranivši crno-belima igranje utakmica u prisustvu navijača, dok je donošenje konačnih prekršajnih i disciplinskih kazni odložila do dobijanja izjava aktera nemilih događaja.


Disciplinci su najviše pitanja postavili delegatu meča Miodragu Popoviću, koji će u dopunskom izveštaju morati da objasni pod kojim okolnostima je doneta odluka o ostanku gostujuće ekipe na terenu u poluvremenu, razjasni da li su ga dvojica specijalnih kontrolora za bezbednost obavestila o nedovoljnom broju redara, šta je tačno mislio pod „nepristojnim ponašanjem“ Partizanovog trenera u odnosu na kolegu iz Zvezde i zbog čega je u medijima komentarisao sporne momente pre odluka Komisije, nakon čega će biti odlučeno da li će se i on naći na tapetu. Od sudijske trojke je traženo da objasni da li su i zašto, na pauzi, pre timova otišli u svlačionicu, kao i da li je bio bezbedan prolaz ka njima, a od četvrtog arbitra da (između ostalog) objasni prisustvo nepoznatih i neslužbenih lica u restriktivnom prostoru koji on kontroliše.

Disciplinski postupci pokrenuti su protiv FK Partizan (zbog ekscesa pristalica crno-belih), njegovog sportskog direktora Mladena Krstajića i Zvezdinog zamenika sportskog direktora Gorana Vasilijevića. Njima i treneru crno-belih Aleksandru Stanojeviću traženo je izjašnjavanje o događajima u kojima su učestvovali, a prikupljen materijal biće predmet novog sastanka Komisije, 6. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari