Polovinom septembra Pljevljak Mensur Džanković će poći na 15. biciklistički maraton po Evropi koji je za razliku od svih prethodnih mnogo teži i zahtjevniji. Maraton je sastavni dio projekta MOK i FIFA za budućnost mladih, koji ima za cilj da animira Međunarodni olimpijski komitet i Međunarodnu fudbalsku federaciju kako bi dali svoj doprinos za izgradnju Sportsko-kulturnog centra za mlade na Kosanici kod Pljevalja.

Džanković će ovom prilikom u Lozani i Cirihu posjetiti ove dvije međunarodne institucije i predati im projekat podržan sa više od osam hiljada potpisa. Projekat je podržalo skoro 3.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz Pljevalja, ali i 163 učenika gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša, 17 nevladinih organizacija i devet sportskih klubova iz Pljevalja, Crne Gore, Srbije, BiH, Slovenije.

– Projekat „MOK i FIFA“ za budućnost mladih se bazira na izgradnji Kulturno-sportskog centra na Kosanici kod Pljevalja i pokušaću da animiram MOK i FIFU da daju finansijska sredstva za izgradnju takvog centra koji bi koristili mladi iz Pljevalja, Crne Gore, Balkana i Evrope. Sličan kulturno-sportski centar ne postoji nigdje u Evropi i realizacijom ovog projekta mladima bi se pružilo nešto što bi ih zbližavalo, mjesto gdje bi sami osmislili sadržaje a sve sa ciljem unapređenja i prezentacije svojih kreativnih sposobnosti, promovisanja zdravih stilova života, druženja, razmjene iskustva i uopšte unapredjenja budućnosti generacija koje dolaze i kojima Evropu sa svim njenim vrijednostima ostavljamo u nasleđe, rekao je Džanković, koji je poznat po nizu humanitarnih i sportskih akcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari