Odnos koji je započet političkim sporom prerastao je u tajni „porodični savez“. Naime, bivši britanski premijer Toni Bler je kum devetogodišnje Grejs, kćerke medijskog magnata Ruperta Mardoka, koji ukupno ima šestoro dece.

Nakon petnaest godina političke prisnosti bivši britanski premijer iz laburističkih redova prisustvovao je krštenju deteta na obalama Jordana, piše časopis Vog, a prenosi Gardijan. Mardokovi i njihova deca bili su u belom, a u Jordan su došli na poziv kraljice Ranije, svedoče fotografije sa svečanosti objavljene u magazinu Helou.

Međutim, nije bilo pomena da će u ceremoniji učestvovati Bler, što je obelodanjeno u jednom od retkih intervjua Mardokove supruge Vendi Deng, koji će biti objavljen u predstojećem izdanju Voga. U tekstu u Vogu bivši lider britanskih laburista je predstavljen kao „jedan od Mardokovih najbliskijih prijatelja“. U Mardokovoj kompaniji News Corporation potvrđeno je da su njih dvojica dugogodišnji prijatelji, ali nije poznato kada je Mardok pitao Blera da mu bude kum. Grejs je krštena na Uskrs prošle godine, odnosno neposredno pre poslednjih opštih izbora. Kada je Helou prvi put pisao o krštenju u Jordanu, istakao je da su glumci Nikol Kidman i Hju Džekmen, prijatelji Mardokovih, pozvani da budu kumovi Grejs i njenoj sestri Klo.

Deng je dala intervju neposredno pre nego što je njen suprug otišao u London da se uhvati u koštac s aferom telefonskih prisluškivanja, pošto je obelodanjeno da je meta News of the World, lista u vlasništvu Mardokove kompanije, bio mobilni telefon ubijene devojčice Mili Dauer.

U julu je objavljeno da je Bler pozvao Gordona Brauna da ga zamoli da pita svog prijatelja i saveznika Toma Votsona, člana Parlamenta iz laburističkih redova, da obustavi napad na News Corporation u vezi s aferom prisluškivanja. Veruje se da je Braun odbio taj zahtev, iako ni Bler ni Braun nisu potvrdili da je do tog razgovora uopšte došlo. Blerov portparol je odbio da komentariše kumstvo između bivšeg premijera i medijskog tajkuna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari