Srpski teniser Novak Đoković dobio je juče dve vredne nagrade na završnom turniru sezone u Londonu. Novak je najpre podigao pehar namenjen najboljem igraču u 2012. godini, a zatim je dobio i nagradu „artur Eš„ koja mu je dodeljena zbog doprinosa humanitarnom radu fondacije „Novak Đoković“, kao i njegove uloge u UNICEF-u.


– Posebno mi znači nagrada „Artur Eš„ jer sam je dobio prvi put. Ovo je sjajna motivacija za sve koji su sa mojom fondacijom učestvovali u mnogim humanitarnim akcijama. Drago mi je da pomažemo ljudima, naročito deci koja žive u teškim uslovima širom sveta i nažalost nemaju mogućnosti da ostvare svoje snove – istakao je Đoković, koji će danas u drugom kolu završnog turnira igrati protiv Britanca Endija Mareja.

Ukoliko slavi sa 2:0, Novak će kolo pre kraja obezbediti mesto u polufinalu, za šta će mu biti dovoljna i pobeda od 2:1, ali samo pod uslovom da Conga savlada Berdiha. Svoju šansu sigurno će tražiti i Marej koji je poražen u nedavnom finalu Šangaja od Đokovića.

– Trijumfom nad Congom probio sam mentalnu barijeru. Važno je da uživam u pobedi i da sam spreman za meč protiv Mareja. Na završnom turniru pobednika odlučuju sitnice, uvek je neizvesno do samog kraja, ali verujem u pobedu – istakao je Đoković.

Ako je suditi na osnovu Đokovićevih i Marejevih prethodnih mečeva u 2012. u londonskoj O2 areni može se očekivati iscrpljujuća borba, verovatno u tri seta. Može se desiti i ovaj put da presudi psihička stabilnost s obzirom na to da je Novak pokazao u finalu Šangaja da je znatno stabilniji, pogotovo kada je spasao pet meč lopti i podigao pehar.

Poraz Tipsarevića

Janko Tipsarević porazom je startovao na završnom turniru u Londonu gde ga je u prvom meču grupe B ubedljivo savladao Švajcarac Rodžer Federer sa 2:0 (6:3, 6:1). Koliko je srpski predstavnik bio nemoćan protiv drugog tenisera sveta, osim po rezultatu, najbolje se videlo u svim parametrima meča gde Tipsarević za 68 minuta igre ni u jednom trenutku nije mogao da pripreti znatno kvalitetnijem i iskusnijem rivalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari