Viktor Troicki nije uspeo da ostane do samog kraja turnira iz serije 500 u Kvinsu, jer je u polufinalu naleteo na svog starog „dželata“ Endija Mareja. Posle dva dana, u meču prekidanom zbog kiše, srpski teniser je juče „položio“ reket pred favorizovanog Škotlanđanina – 0:2 (3:6, 6:7 (7:4), koji je i posle sedmog međusobnog susreta ostao neporažen u duelima sa Beograđaninom.


Mada je u subotu povredio rame, finalista nedavnog turnira u Štutgartu izašao je dan kasnije na londonsku travu, s nadom da će ovog puta uraditi više od otpora trećeplasiranom sa ATP liste. U nastavku nezavršenog prvog seta to mu nije pošlo za rukom, pa je posle subotnjih 3:3 brzo završio u konačnom minusu 3:6. Drugi deo meča doneo je, zato, drugačiji odnos snaga. Troicki je bio prvi koji je uzeo gem na servis protivnika (2:4), ali mu se Marej ubrzo revanširao za to (4:4). Posle toga se svako držao svog servisa, što ih je odvelo u taj-brejk rasplet. Naš Viktor je bolje počeo i poveo s 2:0, ali je onda iskusniji Endi okrenuo vodu na svoju vodenicu, da bi ga povratnik u vrh svetskog tenisa sustigao na polovini odlučujućeg dela drugog seta (4:4). Međutim, tu je stao, a osvajač dva grend slema je serijom od tri poena konačno slomio otpor dvadesetpetoplasiranog tenisera u svetskom poretku i otišao u današnje finale sa Kevinom Andersonom iz Južne Afrike.

Troicki, ipak, nema razloga za veliko nezadovoljstvo. Em je u Kvinsu potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, em će posle ovog turnira popraviti plasman za još jedno mesto i ponedeljak dočekati kao 24. u muškoj singl konkurenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari