Promenljive igre selekcije Srbije na poslednjem turniru pred put u Litvaniju na Evropsko prvenstvo dokaz su da naša reprezentacija još nije dovoljno uigrala linije tima, tačnije da u određenim elementima igre u odbrani postoje izvesne slabosti.

Upravo iz tih razloga sutrašnji duel izabranika Dušana Ivkovića protiv selekcije Australije (21.30, Arena sport 1) na turniru u Londonu biće idealna prilika da „orlovi“ povećaju agresivnost na prvoj liniji dodavanja, kao i da najzad značajno poprave odbranu protiv rivalske igre dva na dva.

Iskusni i dokazani stručnjak nije vodio svoje pulene protiv Kine zbog malaksalosti, ali će gotovo sigurno biti kraj aut linije u duelu sa „kengurima“. Australija u sastavu ima kvalitetne centre poput Ogilvija, petice Bešiktaša, veoma neugodnog Bejnsa i nama dobro poznatog Aleksa Marića, centra Panatinaikosa. Oporavljeni Nilsen na poziciji krilnog centra, kao i Majls i Ingliš u spoljnoj liniji, svakako su igrači koji mogu na adekvatan način da testiraju srpske bekove, odnosno da nateraju Krstića i saigrače da u pozicionoj igri značajno ubrzaju distribuciju lopte kako bi Tripković, Kešelj, Bjelica, Rašić i Tepić najzad pokazali šuterske sposobnosti, pošto su u dosadašnjem delu priprema imali preskroman učinak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari