Kako saznajemo direktorka Srortskog centra u Požarevcu Marija Milošević podnela je ostavku na to mesto i zatražila je da se na prvoj sednici gradske skupštine razreši te dužnosti. Prema rečima našeg izvora iz stranke URS čiji je član Marija Milošević, ona se na taj potez odlučila jer je našla bolje i plaćenije mesto u Agenciji za regionalni razvoj.

Priča se da će na mesto direktora Sportskog centra da dođe diplomirani ekonomista Vojislav Pejić. Inače, Pejić je bio lider Udruženja građana „Regionalni savez građana“, koji se sa svojim udruženjem priključio stranci Ujedinjeni regioni Srbije i postao jedan od važnijih članova te stranke. Pre učlanjenja u URS Pejić je bio član JUL-a i do 2000. godine predsednik Opštinskog odbora te stranke, koja je u Požarevcu vedrila i oblačila. Inače, Pejić ima direktorsko iskustvo jer je jedno vreme bio direktor poslovnice Telekoma u Požarevcu. Hteli smo da proverimo istinost ove informacije od same Marije Milošević ali na više naših telefonskih poziva ona nije odgovarala.

Koliko je ova informacija tačna videće se na narednoj sednici gradske Skupštine koja će se održati 22. decembra ove godine, kada na redu bude tačka imenovanja i razrešenja. Upućeni u lokalna politička dešavanja špekulišu da se Marija Milošević na taj potez odlučila na osnovu stranačke preporuke, jer se očekuje da vladajuća koalicija u Požarevcu koju čine DS i SPS i koji imaju apsolutnu većinu u gradskom parlamentu i bez odbornika URS, raskine koaliciju sa URS zbog nepoštovanja koalicionih dogovora, odluka koalicije i stalnog kritikovanja vlast od strane URS, iako su i oni deo te iste vlasti. Da ima istine u ove špekulacije govori i činjenica da je vlast u Žabarima nedavo raskinula koaliciju sa URS i razrešila sve kadrove te stranke u opštini Žabari, a mesto njih postavila svoje kadrove iz svojih stranaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari