Kako nam je rečeno u požarevačkom Višem sudu, vanraspravno veće tog suda juče je donelo rešenje kojim se Marini Andrejić produžuje pritvor za 60 dana. Pritvor se okrivljenoj produžuje jer istraga još nije završena. Ona je pokrenuta za delo teškog ubistva deteta ,na osnovu priznanja Marine Andrejić da je svoga trinaestogodišnjeg sina Đorđa motikom ubila i u šumi ostavila, prekrivši ga lišćem i zemljom. Razlozi za produžetak pritvora su: psihijatrijsko posmatranje i veštačenje okrivljene, kao i saslušanje još nekoliko svedoka.

Naš izvor blizak istrazi rekao nam je,da posle ponovnog menjanja iskaza okrivljene, gde je rekla da priznanje da je ubila svoga sina iznuđeno torturom i batinama od strane policije, Marina ne deluje potpuno uračunljivo.

– Ona nas šeta i zavlači. Posle ponovnog menjanja iskaza sve mi više deluje da je neuračunljiva. Zbog toga je poslata na psihijatrijsko veštačenje. Tek posle nalaza veštaka videćemo šta ćemo dalje. Ako se pokaže da je uračunljiva, onda, ona nas, debelo laže. Moraće da nam objasni još mnogo toga, kako bi rasvetlili ovako složen slučaj, koji ja i moje kolege u karijeri do sada nismo imali – rekao nam je naš izvor rezigniran ponašanjem okrivljene.

Pošto do sada ni najobimnije potrage u pronalaženju tela nestalog dečaka Đorđa A. iz Majilovca, koga je po sopstvenom priznanju ubila njegova majka Marina, policija je počela da istržaju u pravcu da je ona imala pomagač a, i , čak, da je dete oteto i odvedeno u nepoznatom pravcu. Na osnovu dosadašnjih prikupljenih podataka ispituju se Marinine veze, a postoje i neka saznanja da je u sve ovo umešana i jedna sekta. Mogućnost da je u vezi nestanka dečaka uključena i neka sekta, govori i podatak da je Požarevac pogodno mesto za delovanje sekti, jer je, još u vreme stare Jugoslavije bio na drugom mestu, odmah iza Subotice, po delovanju raznih sekti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari