Tepić: Šta je sledeće Vučeviću, šta kaže brat Andrej - tenkove na studente? 1foto FoNet Milica Vučković

Na situaciju ispred Rektorata u Novom Sadu, gde su napadnuti studenti i bačena eksplozivna naprava, osvrnula se potpredsednica SSP-a Marinika Tepić

„Šta je sledeće, Vučeviću? Šta vam kaže šef Andrej? Tenkove na studente?! U vašem gradu je bačena eksplozivna naprava na studente! Tuku ih Vaši “ljudi u crnom” u krugu Rektorata zbog nameštanja studentskih izbora! Zašto sad ćutite u Skupštini o tome?“, poručila je Tepić preko društvene mreže Iks.

Studenti iz neformalne grupe STAV napadnuti su rano jutros ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu.

Izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta počeli su posle osam. Studenti iz grupe STAV okupili su se rano jutros ispred Rektorata kako bi ponovo sprečili glasanje. Međutim, oko 5.30 sati, kako je preneo 021.rs, bačena je neka vrsta eksplozivne naprave, čija je eksplozija odjeknula širom centra Novog Sada.

Ispred zgrade se nalazila grupa muškaraca obučena u crno i ne pušta studente da uđu u Rektorat. Policija je legitimisala studente, a studentima Mili Pajić i Srđanu Đuriću ukazana je hitna pomoć na licu mesta, a potom su prevezeni u Urgentni centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari