Marinika Tepić traži urgentne mere za prevenciju i sprečavanje nasilja u školama 1foto FoNet Milica Vučković

Zbog galopirajućeg i sada već svakodnevnog nasilja u školama, gde deca tuku decu, deca tuku nastavnike, roditelji tuku nastavnike, a nakon godine u kojoj su deca ubijala decu, zahtevam hitnu sednicu Odbora za obrazovanje Narodne skupštine Srbije – dok ne bude prekasno, saopštila je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Ona od predsednika Odbora za obrazovanje Marka Atlagića traži da na sednicu, koju očekuje da sazove u najkraćem mogućem roku, pozove i ministarku prosvete, kao i predsednicu Narodne skupštine i predsednika Vlade, Đukić Dejanović, Brnabić i Vučevića.

– Rasprava, momentalne reakcije sistema i urgentne mere za prevenciju i sprečavanje nasilja u školama, ne mogu više da čekaju. Uvođenje statusa službenog lica za nastavnike više ne može da čeka. Izmene krivičnog zakonika i obrazovnih zakona ne smeju više da čekaju. Ako se bude čekalo da raspust pojede ove probleme ili da nova školska godina poništi probleme iz stare, za svaki novonastali slučaj nasilja u školama biće direktno odgovorni svi navedeni funkcioneri vlasti zbog nečinjenja – istakla je Tepić.

navela je da to zahteva kao narodna poslanica, a najviše kao majka u ime svih majki i svih roditelja koji se ne mire s tim da nam se ovakve tragedije dešavaju pred očima, a sistem i dalje drži povez preko očiju.

– Naša deca i nastavnici moraju biti bezbedni u školama, naše škole moraju biti njihova druga kuća, naše obrazovanje ne sme biti polje partijskih kalkulacija, polje gde vlast i opozicija obaraju ruke. U školama su sva naša deca zajedno, svi nastavnici zajedno. U borbi protiv ovako snažne pošasti, svi moramo biti zajedno. Zadnji je čas – zaključuje Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari