Jedan od najvećih gradskih derbija na svetu između Intera i Milana odigraće se u nedelju na stadionu Đuzepe Meaca, kako glasi ime zajedničkog zdanja kada su domaćini „nero-azuri“.

Oba kluba ulaze u duel ohrabrena odličnim rezultatima na međunarodnoj sceni, Inter posle deklasiranja Kluža u Ligi Evrope ukupnim rezultatom 5:0, a Milan nakon velike pobede nad Barselonom u prvom meču osmine finala Lige šampiona (2:0). „Rosoneri“ će imati dodatni motiv da preuzmu prevlast u „gradu mode“ s obzirom da su poraženi u poslednja tri međusobna odmeravanja snaga.

Za Inter u nedelju zbog povrede neće igrati Dijego Milito, koji je mrežu najvećem rivalu zatresao u četiri navrata u ta tri meča. I Milan će kao i jesenas u duel bez najboljeg aktera poslednjih nekoliko godina, s obzirom da je Zlatan Ibrahimović uveliko napadač PSŽ. S druge strane, tim Masimilijana Alegrija će imati veliku pomoć u najnovijem pojačanju Mariju Baloteliju koji nije imao pravo nastupa u Ligi šampiona, pa će na megdan daleko odmorniji od svih drugih aktera. Da Baloteli odlično poznaje Inter proizilazi i iz činjenice da mu je to bio prvi veliki klub u karijeri, za koji je nastupao pune četiri godine i postigao 20 golova. I kada je prešao u Mančester siti nastavio je da radi po fudbalskoj školi plavo-crnih s obzirom da mu je trener bio Roberto Mančini, bivši igrač i trener sada najvećeg protivnika.

Gledano tabelu, trijumf je potrebniji Interu jer bi tako pretekao gradskog rivala i uključio se u borbu za mesto koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona. Ukoliko bi, pak, Milan slavio mogao bi, uz eventualne nove kikseve Juventusa i Napolija, da se čak uključi i u borbu za titulu.

– Čim je sudija odsvirao kraj protiv Kluža počeli smo da mislimo na Milan. Neće biti lako, svašta može da se desi u nedelju, ali verujemo u pobedu – kratko je prokomentarisao golman Intera Samir Handanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari