Marjanović: Jedino ministarstvo može da objasni odakle ovoliki višak

Na listi tehnoloških viškova nalaze se 4.473 zaposlena u obrazovanju, duplo više u odnosu na jul

Ostavite komentar


  1. Haos u prosveti je nastao tendecioznom odlukom vlade o zabrani zaposljavanja,Dok su postojali konkursi znalp se na osnovu cega i za koliki procenat norme radnik dobija posao.Ta normalna sigurnost omugucavala je svima nama da stvaramo porodice,planiramo svoje vreme i buducnost.Ovo stanje u prosveti a i zdravstvu je van pameti jer drzavi ocito nisu potrebni ni lekari ni prosvetitelji bez obzira sto se ,,hvale,,cinjenicom o trecini funkcionalno nepismenih.Ako je vec tako ukinite prvo fakultete cemu kadrovi koji vam niu potrebni a za desetak godina ukinite i skole jer vam pismeni i obrazovani ljudi koce dalji ,,progres,

  2. Kakav višak.Sluze se trikom da prosvetari ne bi štrajkovali. Klasičan čin ucene.

  3. Ukinete školu kao na primer oš "Stari Grad" u centru Beograda koja "košta" čak 20 miliona dinara grad, a tio je ipak veliki novac za naprednjačku vlast koja je poznata po "štednji". To se naročito videlo za vreme kampanje za predsedničke izbore koliko se štedelo. Biće zapamçeni kao grobari obrazovanja i školskog sistema jer šta će njima regularne škole? Oni imaju svoje gde se završava ekspresno to najbolje znaju Toma diploma i kompanija.

  4. Racun dolazi na naplatu. Zar Vam nije jasno da se broj stanovnika a posebno dece u Srbiji drasticno smanjuje pa prema tome i broj potrebnih ucitelja i nastavnika! Jos uvek se cudimo kao da ne shvatamo da smo nacija u nestajanju a mogli bismo kao Svajcarska da skresemo korupciju na svim nivoima vlasti!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.