Marko Vidojković: Kad kritikuješ Vučića, ideš na crnu listu

Pisac govori za Danas o svom novom romanu "Đubre", Aleksandru Vučiću, Borisu Tadiću, situaciji u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Jasno i glasno !! A „studenti“ traze (tj.“protestuju“) zbog „visokih skolarina“ !!Fuuuujj,sve drugo u ovoj banani je u redu,samo skolarine da se smanje i „bog da nas vidi“.Eeeeeee „studenti“,studenti !!!?

    1. Ako znaš bolju bananu u kojoj teče samo med i mleko…sigurno te čekaju raširenih ruku…U ovoj banani studenti traže da im država smanji školarine? Od kada to reguliše država, zar fakulteti ne određuju sami svoje školarine?! Da nisu to oni studenti poznate i čuvene rektorke BU?! Oni od preko 30 godina, sa spiska Đikijeve stranke?!Ne bi me čudilo!

  2. Marko, EU boli uvo za nas dok region međusobno komunicira i ima dilove. Najveća pometnja i pretnja je CG sada. Novi igrači u igri. Vučić će otići sa vlasti kad pomiluje istu kravu kao i Tadić. Tu kravu dovedite ispred skupštine i nek ode sa vlasti.

  3. Brate Marko to je to…pogodio si ga u sridu sto bi rekli dalmatinci.

  4. Odlican intervju Marka Vidojkovica, kojeg inace jako cenim i gledam u njegovoj i Nenad Kulacinovoj emisiji. Tragedija Srbije i srpskog naroda nema nikada kraja.

    1. Ne, vlast nismo smenili iz dosade, nego iz sledeća tri razloga:
      1. 2012. nije bilo samo med i mleko.
      2. Toma i Vučić su čvrsto obećavali da će biti med i mleko.
      3. Mi smo glupavo poverovali u njihova obećanja.
      Epilog: danas i dalje nema ni meda, ni mleka, ali imali bismo barem zlatno doba, samo da nam nije Đilasa (i Šolaka) koji nam sve kvari i koči.

  5. Ma kako, se činilo čudnim, najslabija karika Vučićevog sistema vlast, je sam Vučić.

  6. Daj da ga hvalimo , iz satelita ce se videti da je to cinicno , jer hvaliti gluposti njegove Ekscelemncije mora da se primeti ,jer njegovi potpisi su toliko goleme gluposti da cak i on sam to zna # Odlucio sam da pozivam narod da se nebuni i da jos vise povije glavu dole , jer nas Narod je kontras , ti mu kazes mora da se smeni Vucic , oni nabiju glavu dole i od 2012 do sad 8 godina cute , ovde nije problem u Vucicu , vec u narodu ! Spremaju se kadrovi u opozciji koji su 10x gori od Vucica , ovde se radi o eroziji standarda u narodu , jer od TITA pa nadalje svaki predsednik je bio losiji od predhodnog , tako da nema nade da neko bolji zameni gospodina Vucica , kada kazem bolji mislim na licnost kao sto je Milan Panic bio 1992 godine , ali ga je Milosevic blokirao flacifikovanjem izbora sa 1 100 000 glasova samo sa Kosova koje je Milosevic navodno osvojio ,a etnicki Albanci su tada masovno bojkotovali .Tajne sluzbe rezima su toliko naostrene , da je besmisleno baviti se politikom , toliko napadaju , da je ekposniranje u politici sada razvno samoubistvu . Najbolje je resenje HVALITI OVAJ REZIM I gledati propast rezima i narod koji cuti . jer cenu propasti platice Narod , a ne velikani politike , oni sigurno nece ostati bez novca cak i kada cela zemlja bankrotira # Samo Nnapred Vucicu genijalno si ovo potpisao u Wasingtonu svi te podrzavamo >))))

  7. Koliko god volela M. V, uvek mi u njegovom izjavama i vizijama nešto nedostaje. Deluje mi ponekad vrlo naivan.
    a

    1. Pisac koji kani da promeni politiku u zemlji, tacnije Srbiji ?
      Takvih pisaca i takvih politicara, nagledao sam se sijaset.
      Zar je politiku Zorana Djindjica promenio pisac ?
      Hit recenica, da uvedu sankcije, blokade.
      Kome ?

        1. Mosevica si zaboravio.
          Ali dobro, tih deset godina sankcija i blikade ja nisam. Tih godina nastali su, Gospode Boze, moderna Srbija, niz autokrata i gro sirotinje

  8. Marko, mislim da stranci ne mogu da utiču na izbore. Oni lepo sačekaju da vide ko će biti izabran u onda mu daju zadatke i obaveze. Srbi su primitivni i ne baš pametni jer dozvoljavajući da im mediji kreiraju mišljenje. Srbija ima proporcionalna izborni sistem i po njemu poslanike biraju partije, a poslanici ne kontrolišu vladu. Dok je tako, nema izlaska iz tunela. Lično, mislim da će AV vladati još 3 mandata. Nije toliko glup da napravi takvu grešku kao Milo Djukanovic. Mila nisu skinuli stranci nego narod na izborima. Ni priznanje Kosova neće skinuti AV.
    Srbiji dugoročno nema spasa – mladi odlaze, visok mortalitet, velika zaduženost, BDP/stan. je mizeran.
    Svaki normalan roditelj želi da školuje decu u inostranstvu i da tamo ostanu.
    Mi matori nema razloga da ovde trunemo. Ja ću sve prodati i idem da živim u Grčkoj, samo da prvo pošaljem decu „preko“.

  9. Marku nema se šta spočitati, knjigu ću pročitati ! Sve što je rekao stoji. Trenutno se vrši zločin nad Srbijom za koji su krivi i počinioci i nemi posmatrači…. Da ne bude posle oni su…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. avgust i 1. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.