Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa ministar Milan Marković obratio se otvorenim pismom Osnovnom javnom tužilaštvu i medijima, u kome navodi da ga natpisi na bilbordu tokom protestnog skupa u Preševu, koji je održan 10. decembra prošle godine, nisu nimalo uvredili i da se ne oseća oštećenim.


„Obaveštavam vas da se u vezi s navedenim radnjama ne osećam oštećenim i uvređenim po bilo kojem od osnova, smatrajući da nema elemenata krivičnog dela“, piše u pismu predsednik Koordinacionog tela. Marković navodi da je plakat delo političke delatnosti, da nikako nije sračunat na njegovu diskriminaciju ili omalovažavanje, te da organizatori protestnog skupa na taj način nisu povredili njegovu čast.

„Smatram da prilikom navedenog skupa nisu povređeni moji čast i ugled, niti bilo koje Ustavom i zakonom zajamčeno pravo, te da ne postoje elementi bilo kojeg krivičnog dela“, piše na kraju pisma ministra Milana Markovića koje je upućeno Osnovnom tužilaštvu u Vranju.

Organizator skupa, koji je bio posvećen problemu nepriznavanja diploma Prištinskog univerziteta, na bilbordu u Preševu prikazao je diplomu ministra Milana Markovića, koja je na ironičan način trebalo da ilustruje njihove probleme. Na spornom bilbordu je stajao tekst: „Republika Srbija – Univerzitet 5. oktobar 2000. dodeljuje Milanu Markoviću diplomu za nepoštovanje ljudskih prava u Bujanovcu, Preševu i Medveđi“.

Osnovno tužilaštvo u Vranju ocenilo je da ovo treba da bude razlog za pokretanje istražnih radnji. Iz Odbora za ljudska prava u Preševu najavili su ovim povodom za danas konferenciju za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari