Kriza šampiona dobija na ubrzanju. Fudbaleri Partizana popravili su utisak s prolećne premijere u Novom Pazaru, ali su i protiv Slobode Point prosuli dva boda.

Trener Avram Grant nas je u analizi novog remija ponovo podsetio da je fudbal nepredvidiva igra u kojoj nema garancija, kao da nije lošom taktikom i zakasnelim izmenama kumovao još jednom kiksu crno-belih, a navijači su horski tražili ostavke ljudi koji su smenili trofejnog Aleksandra Stanojevića i buntovnog sportskog direktora Mladena Krstajića, a pre njih oterali mnoge bivše igrače sa klupe i iz fotelja, za par godina prodali silne talente, neke i bez minuta u prvom timu, kršili Statut i bahatili se na razne načine….

I sve su to manje, više očekivane posledice višemesečne bure u Humskoj i oko nje, ali najjači utisak subotnje večeri nisu apsolutna dominacija „parnog valjka“ u posedu lopte (87:13) i broj udaraca na gol (23:2), pa ni klicanje Stanojeviću, već šamar maloumnog navijača Lazaru Markoviću, na atletskoj stazi posle utakmice. Takve stvari su nažalost česta praksa u fudbalskoj nedođiji zvanoj Srbija, bilo ih je u svlačionicama, na parkinzima i u klupskim autobusima i u drugim klubovima, ali niko pre nije digao ruku na igrača na njegovom radnom mestu i to momku od svega 18 godina, detetu pitomog karaktera i gospodskog vaspitanja, koji je i u duelu sa Užičanima, kao jedini špic, izginuo od borbe s „bunkerom“ rivala.

– Izvinite, ali ne mogu da pričam o tome što mi se dogodilo. To se verovatno desilo zbog nervoze, jer nismo uspeli da postignemo gol i pobedimo – nedužni momčić skupio je snage da izađe pred novinare.

Za razliku od koordinatora za sportska pitanja Alberta Nađa, koji je odlazeći sa sumornog treninga samo dobacio „ne mogu danas da pričam“. Iza Markeca su zato stali kapiten Saša Ilić, komentarom da su takve stvari „nedopustive“, i šef Grant, rekavši da „nema opravdanja“ za ono što se desilo najskupljem klincu crno-belih. A, onih koji su, uz blagonaklon stav policije i sudstva, dozvolili da se razni huligani i kriminalci šetaju Humskom, juče nije bilo u Zemunelu da pruže podršku detetu, od čije prodaje će danas, sutra zaraditi najmanje milione evra.

– Ne znam šta se desilo Markoviću, sada od vas čujem za to – kao po običaju, pravio se lud Ratomir Babić, član Upravnog odbora crno-belih.

I, zato ne bi trebalo nikoga da začudi ako Markec već ovog leta zatraži ispisnicu i ode daleko od kluba, navijača i zemlje koji ga ne zaslužuju.

Lazevski u bolovima

Nesreća nikada ne ide sama, pa je Partizan osim bodova protiv svog dželata i iz jesenjeg dela prvenstva ostao i bez Aleksandra Lazevskog. Zbog bolnog udarca u bubreg, standardni levi bek crno-belih izašao je vrlo brzo sa terena, a pitanje je koliko će morati da miruje do povratka u ekipu.

Upaljačima po Grantu

Publika je još na poluvremenu izviždala Granta, ali je Izraelac pravu neprijatnost doživeo na kraju utakmice, kada je s tribina zasut kišom sitnog novca i upaljača. „Izgleda da je to deo tradicije ovde, mada mi kao nepušaču ne trebaju upaljači“, gorko se našalio trener crno-belih, koji „nema šta“ da zameri sebi, a ni igračima.

Potraga za napadačem

Beogradska policija pokrenula je istragu i intenzivno radi na identifikaciji napadača koji je posle meča između Partizana i Slobode Point udario mladog fudbalera Lazara Markovića. Kako se pretpostavlja u ovom incidentu ima elemenata i za krivičnu odgovornost.

Disciplinska komisija na potezu

Disciplinska komisija Zajednice superligaša pokrenuće postupak protiv Partizana zbog incidenata nakon meča u Humskoj. Kako je istakao komesar za takmičenje Superlige Branislav Delić, takve scene su nedopustive jer niko ne sme da priđe igračima, kamoli da fizički nasrne na njih, te je jasno da će Partizan biti kažnjen zbog ulaska publike na teren. Pod istragom će biti i duel Rada i Novog Pazara na Banjici gde je početak drugog poluvremena kasnio zbog sukoba navijača dva tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari