MASA: Grubo ugrožavanje autonomije Filološkog fakulteta

Ostavite komentar


  1. Ministar Šarčević je promenio zakon i sebi dao ovlašćenje da postavlja direktore osnovnih i srednjih škola. Prošlo mu je. Sada se nameračio na fakultete.

  2. Da li to znači, ako ne pobedi naš, „proevropski“ kandidat onda slede politički pritisci? Valjda se za postavljanje konkursa na fakultetima pita osnivač, a ne političke stranke kupus opozicije koje bi da preuzimaju fakultete jedan po jedan i vršile pritisak na državu.

    1. Ne radi se o proevropskom ili neevropskom kandidatu, vec o nezakonitom postupanju i nepostovanju nalaza inspekcije i postovanju statuta fakulteta. Ako niste primetili , prethodnoj dekanki, koja je podrzala ovo, izrecene su mere zbog protivpravnog rukovanja sredstvima fakulteta i drugih zloupotreba, a sada takva osoba ima titulu savetnika – u lopovluku? I jos jedno da zauvek zapamtite, ako ste u stanju – opozicija kao i gradjani koji je podrzavaju, ravnopravni su clanovi ovog drustva i drzave i imaju ista i jednaka prava kao pripadnici vladajucih stranki.To nisu ljudi van zakona niti kriminalci! Ako vi mislite da jesu, onda brze bolje to i objavite javno, mozda vas saceka neka funkcijica i sramota i prezir do kraja zivota. Giganti politicke misli koji su opoziciju tretirali kao neprijatelja su Staljin, Hitler, Pol Pot, Kim il Sung, pa ako se prepoznajete u njihovoj politici – moje saucesce.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.