Maša Jejina učenica četvrtog razreda Treće beogradske gimnazije osvojila prvo mesto na svetskom takmičenju iz engleskog jezika 1Foto: Akademija umetnosti Novi Sad

Maša Jejina, učenica četvrtog razreda Treće beogradske gimnazije i prve godine studija klavira na Fakultetu muzičke umetnosti, osvojila je prvo mesto na svetskom takmičenju Pojas i put u organizaciji “21st Century Cup” iz engleskog jezika koje se održalo d 17. do 21. oktobra u kineskom gradu Vuksi nedaleko od Šangaja.

Kao jedna od najmlađih takmičarki od ukupno 29 iz zemalja sveta, u konkurenciji od 30 učesnika, Maša je u polufinalu ostavila utisak na žiri kroz govor na temu “Civilizations: clash and coexist”, kao i kroz zrele i zanimljive odgovore na pitanja žirija.

Plasirala se u finale takmičenja gde je govorila na temu “Agree to disagree”.

Takmičenje je okupilo predstavnike iz 60 država, a u velikom finalu učestvovalo je njih 29.

Organizatora puta Maše Jejin u Kinu bila je Akademija umetnosti iz Novog Sada, koja četiri poslednje godine organizuje nacionalno takmičenje u partnerstvu sa organizacijom “21st Century Cup” sa sedništem u Pekingu.

– Maša je dokazala svoju kreativnost, elokvenciju na engleskom jeziku i sposobnost da prethodno stečeno znanje iz istorije, geografije, muzike, književnosti, umetnosti, kao i veliko kulturološko iskustvo koje je stekla boraveći tamo čitave nedelje, spoji u jedno i izrazi kroz veštinu javnog govorništva – saopštavaju iz Akademije.

Prethodno, Maša Jejina se plasirala na svetsko takmičenje osvojivši prvu nagradu na nacionalnom takmičenju koje je organizovano 16. septembra na ovoj Akademiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari