U Centru za postdiplomske studije Internacionalnog univerziteta počeo je prvi seminar master studija. Za polaznike sa svih smerova prvo predavanje bilo je zajedničko.
– Studiranje će trajati dva semestra i najviše je kandidata koji su završili neki od fakulteta na našem univerzitetu.

U Centru za postdiplomske studije Internacionalnog univerziteta počeo je prvi seminar master studija. Za polaznike sa svih smerova prvo predavanje bilo je zajedničko.
– Studiranje će trajati dva semestra i najviše je kandidata koji su završili neki od fakulteta na našem univerzitetu. Ako nadležni državni organi, u međuvremenu, priznaju VII-1 stepen kao master studije, studente ćemo preusmeriti na doktorske studije – kaže menadžer za informisanje na Internacionalnom univerzitetu Elma Šabanović. Ona ističe da je ova visokoškolska ustanova među prvima organizovala master studije i da je to još jedan korak ka potpunoj inplementaciji Bolonjske deklaracije koja je od osnivanja bila orijentacija i opredeljenje Internacionalnog univerziteta. Školarina za ovaj oblik obrazovanja je 1.500 evra i može da se plati u više rata.
Internacionalni univerzitet ima četiri fakulteta: Pravni, Fakultet humanističkih nauka, Fakultet za informatiku i informacione tehnologije i Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju. Na ova četiri fakulteta ima 51 smer i školarina se kreće od 900 do 1.200 evra. Na ovom Univerzitetu odbranjena je još jedna doktorska disertacija. Mr Muharem Kozić odbranio je temu Elektronska komunikacija u državnoj upravi.
Na drugoj privatnoj visokoškolskog ustanovi, Fakultetu za trgovinu i bankarstvo Janićije i Danica Karić, diplomirala je nova generacija. Na svečanosti 30 novih diploma uručila je Gordana Ajduković, dekan Fakulteta. Za deset godina, otkako Fakultet za trgovinu i bankarstvo postoji u Novom Pazaru, diplomiralo je 115 studenata. Svi su našli posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari