Matematika da bude obavezna na velikoj maturi

Ostavite komentar


  1. Ucenici drustveno jezickog smera nemaju potrebe da polazu matematiku,hajde malo vi matematicari da pisete poeziju i eseje.Da je tako bilo ja kao odlican djak sa losijom ocenom iz matematike nikada ne bi zavrsila filoloski faakultet i bila dobar profesor jer bi imala veoma los uspeh iz matematike na maturi.Odakle vam ta ideja?.

  2. Nemam nista protiv, koristan je pokazatelj, ali ne mislim da je od sustinske vaznosti za Srbiju. I ovde, u USA, svi polazu "Matematiku" i "Esej". Srbija je tamo gde je ne zbog manjka logike, vec zbog manjka razuma, zbog samozaljubljenosti, , drskog i arogantnog ignorisanja cinjenica, vestini umeca zivljenja bez licnog identiteta, narocito licnog dostojanstva i naravno, zbog cvrstog stava o svacemu sa znanjem o nicemu. To ima malo veze sa time koliko si "dobar u matematici". "Ukus je karakter a karakter sudbina"…

  3. Treba I matematika I maternji jezik jer iz srednje skole treba da izlaze opismenjeni ljudi. Koliko god ironije bilo u prethodnim komentarima, porucila bih da jeste, bas zato smo tu gde smo, zbog neobrazovanih masa. I gospodji sa filoloskom diplomom, ne kaze se ne bi, nego ne bih… Deca bez pogovora treba da se obrazuju I da im se postave visoki standardi.

Ostavite komentar


Društvo

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije 8

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije

Vlada Srbije usvojila je danas Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije za period 2024-2028. godine kojom su, kao rizične, obuhvaćene oblasti policije, zdravstva, obrazovanja, lokalne samouprave, građevinarstva, finansiranja političkih aktivnosti, poreza i carina, javnih nabavki, privatizaije i javnih preduzeća.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.