U cilju modernizacije i unapređenja funkcionisanja lokalne samouprave, opština Veliko Gradište je učinila još jedan korak napred. Kako bi se smanjili izdaci za obiman materijal koji se priprema za sednice Opštinskog veća i Skupštine opštine te kurirskom službom dostavlja članovima i odbornicima za svaku sednicu, opština je odlučila da im materijale prosleđuje elektronskim putem i na taj način obezbedi racionalniji i savremeniji rad Veća i lokalnog parlamenta.


Da bi funkcionerima omogućila dostupnost ovako distribuiranog materijala Opština je na početku 2014. godine obezbedila tablet-računare preko kojih će oni preuzimati sednički materijal i istovremeno pratiti rad Veća i Skupštine na samoj sednici. U tu svrhu otvorene su i i-mejl adrese te obezbeđena ‘’wireless’’ konekcija na mestu održavanja sednica. Tablet-računari su funkcionerima podeljeni na revers i po isteku mandata dužni su da ih predaju nadležnoj opštinskoj službi.

Idući u susret Evropskoj uniji i sve savremenijim zahtevima koji se postavljaju pred lokalnu samoupravu i građane, poznavanje rada na računaru postalo je neophodno u svakodnevnom radu i pristupu mnogim informacijama te se za izabrane predstavnike naroda nametnulo kao osnov u svakodnevnoj javnoj komunikaciji kako međusobno tako i sa građanima.

Do sada je u opštini Veliko Gradište već uvedena elektronska uprava kroz koju su umrežene i sve mesne kancelarije pa građani iz svojih domova mogu završiti veliki deo poslova vezanih za administraciju lokalne samouprave. Na ovaj način se uveliko smanjuje preopterećenost opštinskih službi, štedi materijal ali i dragoceno vreme korisnika usluga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari