Matić: Kantar navikao da se o njemu ne piše, u narednih mesec dana ga čeka više suđenja 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Član Radne grupe Vlade Srbije za bezbednost i zaštitu novinara Veran Matić ocenio je danas da je lokalni biznismen iz Vranja Dejan Nikolić Kantar, kome se sudi zbog više pretnji, navikao da novinari u tom gradu o njemu „pišu drugačije, ili da ne pišu uopšte“.

Matić je u autorskom tekstu, povodom prvog ročišta četvorici optuženih za lepljenje plakata u Vranju sa njegovim likom i pretećim porukama, naveo da Nikolića u narednih mesec dana čekaju sudjenja zbog napada i pretnji prema načelniku Policijske uprave Niša, pretnji i nasilja prema bivšoj devojci, kao i pretnji i nasilja prema OK Radiju.

„Pored nas koji smo pokrenuli podizanje optužnice, siguran sam da je ugrožena i sudija u ovom sučaju Jelena Dimitrijević, zbog vrlo profesionalnog vodjenja glavnog pretresa, predstavnici tužilaštva koje često u vrlo neprijateljskom kontekstu pominje optuženi, i grad Vranje, jer je uputio eksplicitnu pretnju da će da ‘iskrši Vranje'“, ocenio je Matić.

Po njegovim rečima, uprava Grada Vranja ima razloga da Nikolića prijavi za pretnju, jer taj grad „ima jako puno ožiljaka od njegovih aktivnosti“.

Matić je podsetio da Grad ima i obavezu iz odluke o rušenju nelegalnog objekta kojim je zazidan OK Radio, navodeći da je prvo rušenje bilo je zakazano za kraj juna, ali da objekat još uvek nije srušen.

Govoreći o bezbednosti svih onih koji su aktivno angažovani u tom slučaju u poslednja dva meseca, Matić je istakao da je najdelikatnija situacija sa vlasnicom OK Radija Oliverom Vladković i njenom koleginicom Svetlanom Ivanov, koje su svedočile na sudjenju i istakao da nadležni organi ne smeju da dozvole da im se nešto desi.

„Nadu mi uliva profesionalnost sudije koja ja vodila prvo ročište, predstavnika tužilaštva i ministarstva unutašnjih poslova sa kojima sam u svakodnevnom kontaktu zbog svega što se dešava u Vranju“, naveo je on.

Pretnje Matiću i lepljenje plakata sa njegovim likom počele su u junu, nakon njegove posete Vranju „zbog serije napada i nelegalnog divljanja investitora“ koji su ugrožavali bezbednost zaposlenih u OK Radiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari