Matić uverava da će sve vakcine biti validne za putovanja, Grčka prelomila

Ostavite komentar


  1. Zašto onda Potvrda o vakcinaciji u Srbiji (ili bilo gde) ne važi za povratak u Srbiju, nego je obavezan PCR ili 10 dana karantina?
    Kada će ova glupa odredba biti ukinuta?

    1. Jos jedna nebuloza: na potvrdi o vakcinisanju ime i prezime je ukucano cirilicom! Sada policajac na nekoj granici treba da uporedi vase ime napisano cirilicom sa vasim imenom u pasosu napisnim latinicom! Prosto je neverovatno koliko nama nasa administracija otezava gde kod se za to ukaze prilika! Ta potvrda sluzi strancima pa onda sem svega ostalog (napisano i na engleskom jeziku) treba i ime i prezime napisati LATINICOM!

  2. „Za sada, građani Srbije, sa našim potvrdama, bez kovid pasoša mogu da putuju u Egipat, Gruziju, Tursku i Island.“
    A propo tih „nasih potvrda“ o vakcinaciji. Po ko zna koji put se nasao genijalac koji je na potvrdi napisao ime i prezime CIRILICOM! Zamislite policajca na nekoj granici u svetu koji treba da desifruje vase ime sa potvrde o vakcinisanju napisano cirilicom i uporedi ga sa vasim imenom na pasosu napisanm latinicom! Uzas !
    Druga nebuloza: trazimo da druge drzave uvaze nasu potvrdu o vakcinisanju ali mi to (Srbija) ne uvazavaju prilikom povratka u zemlju i trazi od ljudi PCR test ili karantin od 14 dana! Je li moguce?!

    1. Sve si u pravu ali zar ne vidiš da je ceo svet u haosu, da se ništa još pouzdano ne zna. SZO tvrdi jedno, EU tera svoju politiku, zemlje članice EU pojedinačno donose odluke….Činjenica je da je naša administracija pomalo trapava ali ne može sve preko noći da se reši. Pa nije to jedan klik mišem i da svaki Srbin bude zadovoljan. Aman više…čemu tolika nestrpljivost

  3. Grci priznaju samo potvrde za vakcine koje su i oni odobrili, a to nije kineska. To je ministrarka usput smuljala malo.

  4. Eeeee, Boze da li te ima negde i da li vidis sve ovo sta se desava, koliko je svet pukao.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.