Matiji Bećkoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru

Ostavite komentar


  1. Šteta! Kad je Matija u Crnoj Gori onda se mi ovde malo odmorimo od njegovog širenja mržnje i propagande u korist Karađorđevića i Miroslava Gavrilovića. Velika je šteta i za Čedu Antića. Treba Crnogorci da znaju koliko su u srpskoj istoriji Draža, Nedić i Ljotić značajne ličnosti i velikani.

    1. Obrade, intelektualna gromado, eticki role-modelu i internetska junacino. Veliki je i nesumnjiv tvoj uticaj i ugled u srpskom narodu, ali ipak smanji dozivlaj i govori u svoje ime. Mene Beckovic i Antic niti smaraju niti smatram njihove nastupe sirenjem mrznje..

      1. Ništa lakše nego u Srbiji biti intelektualna gromada i eticki role model. Samo čovek treba da se potrudi da ne bude neofašista i već je na dobrom putu. Inače iz vaše 3 rečenice se jasno vidi da vi to niste. Evo vašeg Antića: “ Smatram da portret Milana Nedića koji je iz Vlade Srbije uklonjen 2008. godine na zahtev Ivice Dačića treba da se vrati.“ – reče vaš role model. O Matiji, Čiči i Pavlu Đurišiću ne treba trošiti reči.

      2. S obzirom na to da vec poduze zagovarate nacionalisticke stavove, vas komentar je razumljiv. Samo mi nije jasno zasto je vase razmisljanje relevantnije od misljenja coveka, koji se, za razliku od vas potpisao punim imenom i prezimenom? I, opet, za razliku od vas, nije nikoga vredjao. Samo se mora reci da ne razumem zasto se objavljuvju komentari koji vredjaju na licnoj osnovi.

        1. ‘potpisao punim imenom i prezimenom’?!??!? …. A, cijim to imenom i prezimenom?! :))))))

  2. I opet se okreće! Crnogorci, nije Crna Gora prestala da postoji 1918.već 1916. i tokapitulacijooju su imali alternatim crnogorske vojske i politike. Kralj i njegova vlada napustili su zemlju a narod ostavili na nemilost okupatoru. Jeli postojala alternativa? Naravno da jeste, ali je Nikoli bilo ispod časti da se povuče sa svojim unukom.Zbog svojih megalomanskih projekata koje je razvio u svojoj ostareloj glavi, doveo je narod i državu u najveću katastrofu. A sada krivi Srbi, 1918. okupitali Crnu Goru, i to onako , u jurišu, pravo sa Kajmakčalana, pravo na Nikolu i njegovu vojsku i vladu, A gde su oni? E, pa neće biti. Sramota je jednu hrabru i čestitu vojsku koja je prošla pravu golgotu, koja je dobila sva moguća priznanja od svojih saveznika za izuzetan podvig, danas nazivati osvajačima i varvarima.Na svu sreću, radi se maloj grupi crnogorskih političara i kvaziintelektualaca kojima je jedina ideologija -srbomržnja. Osećaju oni da im se bliži kraj tako da ova zabrana za Matiju neće dugo trajati, niti će umanjiti njegovu veličinu i uglrd među Srbima, pa i Srbima u Crnoj Gori.

    1. Ne Mrdoviću, Crna Gora je prestala da postoji onog trenutka kada je Nikola I, zarad svojih bolesnih ambicija počeo da srbuje, posebno onog zloslutnog dana kad je potpisao, sivijajući vrat pred Romanovim, da „u slučaju ratnog sukoba širih razmera Crnogorskom vojskom upravljaju srpski oficiri“. Čim je izbio rat Karađorđevići su u Crnu Goru poslali generala Božu Jankovića koji je postao načelnik generalštaba Crnogorske vojske i koji je nemilice trošio živote Crnogoraca, ne zato što je loš oficir, nego zato da bi Crna Gora što slabija dočekala kraj rata. Vojsku Kraljevine Crne Gore je dotukao pukovnik Petar Pešić koji je naredio potpuno besmislen otpor na Mojkovcu, jer su srpske trupe u vreme Mojkovačke bitke već bile bezbedne. A što se tiče bežanije Petrovića, pa nisu ni Karađorđevići ostali u Srbiji. Oni su bežali 3 puta (1807, 1916, 1941.)

        1. Puškama Nikša. Narod koji je živeo u Crnoj Gori 1918. godine se zjašnjavao puškama, od 1918. go 1929. godine je ratovao protiv zločinačkog režima Karađorđevića. U toj borbi je stradalo oko 10.000 Crnogoraca i zapaljeno je oko 6000 kuća. Nacionalno, taj narod se tamo izjašnjavao isto kao i danas, oko 45% Crnogorci, oko 25% Srbi.

Ostavite komentar


Društvo

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije 10

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije

Vlada Srbije usvojila je danas Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije za period 2024-2028. godine kojom su, kao rizične, obuhvaćene oblasti policije, zdravstva, obrazovanja, lokalne samouprave, građevinarstva, finansiranja političkih aktivnosti, poreza i carina, javnih nabavki, privatizaije i javnih preduzeća.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.