Matura je ozbiljan, zahtevan i skup posao

Iskustva Hrvatske i Slovenije u sprovođenju i organizaciji državne mature

Ostavite komentar


  1. U Srbiji postoje gimnazije opsteg, prirodnog i drustvenog smera, sportska, matematicka, filoloska, hemijska i racunarska odeljenja (gimnazije),, spremaju se odeljenja talentovanih za istoriju i geografiju. Svi imaju drugacije programe. Uvodjenje dinstvenog ispita u tim uslovima je neodgovorno i bezobrazno.

  2. Da li ste mogli da nadjete neki normalniji model …mislim da ne kopirate bas te dve velesile…Recimo svedska…ili norveska mozda…? Cuj slovenija..i hrvatska…pa bas ste nasli mustru…sto niste prepisali mustru iz prisštine ili tirane..? Vise vam ide uz mentalni sklop…

    1. Prvo se pozanimajte kako u svetu stoji slovensko školstvo i na kojem mestu stoji u svetu kao država primerna za odgoj dece (UNICEF) pa onda pišite nebuloze i smotane komentare bez osnove.

    2. Dr Toxic, dali ste toksičan komentar, Vidi ste da je Vaš način razmišljanja ozbiljno zagađen nacional-šovinizmom koji se u Srbiji raširio u poslednje tri decenije. Nisu Vam važne čijenice, već se držite davno prihvaćenih floskula o inferiornosti svih drugih iz bivše Jugoslavije u odnosu na Veliku Srbiju. Pokušajte da se upoznate sa napretkom koji su Slovenija i Hrvatska ostvarile otkada su se osamostalile, pa ćete (možda) uvideti gde je završila Srbija. A iz mog ugla gledano, Srbija je na evropskom dnu.

    3. Nisu ni Švedska, ni Norveška sile u obrazovanju. Nije ni Britanija.
      Treba ići na istok i odatle učiti šta i kako. Ali ko će? „min.“ Mr.Šarić? I ekipa polupismenjaka?

Ostavite komentar


Društvo

Simptomi urinarne infekcije i koga češće pogađaju 10

Simptomi urinarne infekcije i koga češće pogađaju

Urirnarne infekcije jedan su od čestih razloga zbog kojih se javljamo lekaru, naročito leti. Učestalo mokrenje, bol, peckanje prilikom mokrenja, urin neprijatnog mirisa, mutan ili tamno prebojen, bol u donjem delu stomaka, krv u urinu, povišena temperatura najčešći su znakovi koji prate urinarne infekcije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.