Oko tri hiljade maturanata gimnazija i srednjih stručnih škola u Nišu plesalo je juče na centralnom gradskom trgu u okviru manifestacije Ples sa Evropom. Maturanti iz Niša i još 24 opštine u Srbiji, kao i iz više evropskih gradova, plesali su kako bi oborili Ginisov rekord u kategoriji najvećeg sinhronizovanog plesa na svetu koji drži 29.000 plesača.

 Prema nezvaničnim informacijama organizatora Ginisov rekord juče je oboren. Maturanti su igrali uz taktove Štrausovog kvadrila iz opere „Slepi miš„. Sa njima je plesao i Dragoslav Ćirković, predsednik opštine Medijana, centralne i najveće gradske opštine u Nišu.

Užički maturanti, njih 624 iz svih šest srednjih škola u gradu, (na fotografiji) pridružili su se vršnjacima širom Evrope i plesali su juče na glavnom gradskom trgu kvadril. Tačno u podne, uz podršku profesora, roditelja, mase Užičana i zvaničnika iz gradske vlasti, pokušali su da svojim učešćem doprinesu obaranju rekorda u sinhronom plesu, kada je istovremeno u evropskim gradovima plesalo 27.040 učesnika. To je prvi put da užički maturanti učestvuju u ovoj manifestaciji, a pre plesa su prošetali centrom grada sa belim kišobranima, u narandžastim i crnim majicama sa natpisom Užice i time stvorili sjajnu atmosferu.I pirotski maturanti, njih 554 igrali su kadril, a ovo je treća godina da se priključuju Plesu sa Evropom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari