Maturanti slavili na groblju, oskrnavili spomen obeležje žrtvama genocida iz Drugog svetskog rata 1foto wikipedia Pinki

Muzej žrtava genocida izrazio je danas zabrinutost zbog informacije o skrnavljenju Spomen-groblja streljanih u Sremskoj Mitrovici, u okviru kojeg je sahranjeno „oko 6.000 srpskih, jevrejskih i romskih žrtava hrvatskog genocida i nemačkog nacističkog terora“.

Prema navodima Muzeja, u sredu je na tom sremačkom stratištu organizovana „žurka“ za maturante sremskomitrovačkih škola uz glasnu muziku.

„Dobronamerni komentari sugrađana koji su ukazali organizatorima da takav vid ponašanja i proslava nije doličan Spomen-groblju streljanih nisu urodili plodom“, naveo je Muzej žrtava genocida u saopštenju.

Prema navodima tog muzeja, Spomen-groblje streljanih dugi niz godina je na udaru nesavesnih građana koji taj memorijal koriste za igru, razbibrigu, zabavu, sankanje i druge aktivnosti neprimerene masovnom gubilištu nedužnih civila.

Muzej žrtava genocida apeluje da nesavesni i neodgovorni pojedinci bez odlaganja obustave neprimerene aktivnosti na Spomen-groblju i da ukažu minimum poštovanja nevino postradalim precima iz perioda Drugog svetskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari