Na 47. međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu Turističko-sportski centar „Zlatar“ okitio se prestižnim priznanjem. Reč je Velikoj zlatnoj medalji, koja je novovaroškoj Turističkoj organizaciji uručena za inovaciju u kreiranju savremenog imidža turističkog proizvoda – destinacije Zlatar.


– Izuzetna nam je čast što su organizatori ove značajne sajamske manifestacije i turistički poslenici prepoznali naše napore da Zlatar i novovaroški kraj postane prepoznatljiva destinacija i kao takva konačno dobije svoje mesto na turističkoj mapi Srbije. Uspeh je utoliko veći jer smo na polju smeštajnih kapaciteta i infrastrukture krenuli sa „mrtve tačke“, a činjenicu da modernom turisti ne možemo ponuditi samo pristojan smeštaj i čist vazduh, pokušali smo da nadomestimo brojnim primamljivim i kreativnim vanpansionskim sadržajima i programima, ističe Ivana Novaković, direktorka TSC i upravnica hotela „Panorama“.

Ona podseća da je opština Nova Varoš i ovog puta imala zapažen nastup, predstavljajući svoju ponudu i potencijale u okviru zajedničkog štanda Regija Zapadne Srbije, koja je, inače, od ukupno devet priznanja dodeljenih na novosadskom sajmu, osvojila čak tri. U fokusu prezentacije Nove Varoši bila je promocija aktivnog turizma kroz posete i obilaske jedinstvenog kanjona Uvca i ovdašnje planinske lepotice, sa posebnim akcentom na ovogodišnju, drugu po redu, manifestaciju „Zlatarfest“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari