Medicinari u Nišu se izjašnjavaju da li žele da prime vakcinu

Niški Dom zdravlja

Ostavite komentar


  1. ‚zdravstveni radnici nisu budale,naivci i idioti!To je jedna od najobrazovnijih kategorija ljudi u Srbiji !

  2. Meni je ipak zanimljivo da su prvodobijene “Fajzer” vakcine upotrebljene na malom broju starih građana u staračkim domovima i za nekoliko samoreklamirajućih “spotova”, a vakcine Sputnjik V su namenjene medicinskim radnicima! Da li su svi stari građani vakcinisani? Ako nisu, zašto se ne nastavlja sa tom akcijom? A zašto Fajzerove vakcine nisu počeli da primaju prvo zdravstveni radnici? Ili smo mi od miliona najavljenih vakcina spali na razne viškove ili restlove koji dolaze bez plana i reda, pa se pravo plansko sveobuhvatno vakcinisanje stanovništva ne može ni planirati?

    1. Због чега ова вакцина није обавезна као и остале? Због чега је здравственим радницима дозвољено да се изјашњавају и самостално одлучују да ли ће примити вакцину у сред овакве пандемије? Да ли су то зачеци новог антиваксерства у самом здравству? Због чега не би примили ову вакцину, одобрену од стране СЗО и националног тела за њену употребу у Србији? Какав пример и поруку шаљу грађанима и родитељима које кажњавају уколико не желе да им деца буду вакцинисана? Да ли су по среди двоструки аршини?

  3. „Uputstvo „preporučuje davanje pisane saglasnosti, kako bi se planirao broj vakcina koje će biti raspoređene zdravstvenim ustanovama“. Nije potrebno komentarisati ovo objašnjenje, zar ne?

  4. Zahvalnost konu i lapsusu zbog ugrozavanja javnog zdravlja i nepoverenja gradjana . kaže:

    A tek policija i vojska?
    Bice kon iznenadjen malim odzivom.
    Prevare i lazi se ne oprastaju kada je zdravlje u pitanju.

    1. И неће. Прошли пут је он обезбедио куповину 800 000 вакцина које нису биле никоме потребне, нико их није примио а никога за то и није брига. Наш новац је отишао онима који су све припремили и извели и крај приче. Сада је мало другачије, продаја вакцина је само један детаљ у широкој палети монструозних наума које желе да примене. На жалост за сада им иде добро!

  5. Zašto ovako pretencizan naslov? Pa nisu odbili svi. Znam mnoge medicinare kiji čekaju rusku vakcinu jer nije od živog virusa. Ne razumem šta želite da kažete? To du vakcine koje su u celom svetu i boljih (ili gorih nema). Uostalom, niko nikog ne tera da primi vakcinu. Ovakvim tekstovima pretenciozno plašite ljude i jasno je šta hoćete da kažete. Da nema vakcina rekli bisre – eto jakva je država, nije sposobna ds nabavi vakcine.

  6. Ja bih uvela, ko se ne vakcinise, a razboli se, sam placa troskove lecenja.

    1. Ja bih uveo da svi koji imaju posledice a vakcinisali se dobrovoljno sami plaxaju lecenje

    2. A inace nam vi placate lecenje.Pa mi ga placamo niko drugi ga ne placa.Vakcinu ce primiti samo onaj ko grama mozga nema.Samo napred dobrovoljno i po zelji a za ostalo cemo se videti na ulici.

    3. Apsolutno ispravno. Pored toga nisam siguran da li zdravstvenih radnik koji ne veruje u nauku kojom se bavi, može uopšte da nastavi sa medicinom. To je kao da avio mehaničar neće da putuje avionom.

    4. A da mozda mi koji nismo videli drzavnog lekara ili stomatologa 20 godina a uredno smo placali zdravstveno zatrazimo da nam drzava isplati novac jer nam usluge nije pruzila.za sve sto mi je trebalo za 20 godina morao sam kod privatnika.ko ce to da mi nadoknadi.tako da vasa misao koja u stvari i nije misao nego nesto zbog cega bi trebali da se stidite ne pije vodu.

  7. Mišljenja sam da se prvo uradi test na antitela pa onda vakcina. Uostalom, medicinari bi, kad se već finansiraju iz budžeta, trebali da daju lični primer i prvi se pelcuju. Neće mi valjda nekakav dr, mr, spec, prim, preporučiti vakcinisanje a sam je odbio isto. ‘Ajte molim vas…

  8. Ne znam za Niš ali u NYC skoro sve kolege a i ja sa njima smo primili pre dve nedelje. Pacijenti zovu i mole da se stave na spiskove da bi sto pre primili ali za sada su lekari i osoblje prioritet. Do sad preko 3 miliona medicinskog osoblja u celoj USA je primilo.Pozdrav iz NYC.

  9. E Tu je razlika Mi mislimo svojom glavom Vi Samo napred I onako ste svi u duznickom ropstvu Od kredita do kredita.. I sve tako cekate u redu…
    Idite na sajt FLCCC pa se informisite sta rade u Americi PRAVI LEKARI

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.