Medicinska sestra i uzbunjivač Danijela Tasić Cvetković otpuštena iz ZC Vranje 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Vranju Saša Đorđević potpisao je rešenje o otkazu medicinskoj sestri i master ekonomisti iz te zdravstvene ustanove Danijeli Tasić Cvetković, koja je ranije ove godine dobila status uzbunjivača u tom centru, preneo je danas portal InfoVranjske.

Kako piše taj portal, Danijela Tasić Cvetković dobila je rešenje o prestanku radnog odnosa „zbog toga što je svojom krivicom učinila povredu radne obaveze propisanu Pravilnikom o radnim obavezama i radnoj dispiciplini zaposlenih u toku rada u Zdravstvenom centru“.

Rešenje je doneto 27. avgusta 2024. godine, a ona je potvrdila je da je danas dobila rešenje o prestanku radnog odnosa.

Portal je podestio da to nije prvi put da je Danijala Tasić Cvetković na udaru svojih direktora i šefova odseka u Zdravstvenom centru u Vranju.

Krajem maja 2024. godine jedan od šefova odseka u Zdravstvenom centru napisao je na Fejsbuku da Danijela Tasić Cvetković „ima F dijagnozu“, nakon čega je ona Višem javnom tužilaštvu u Vranju podnela privatnu tužbu i krivičnu prijavu

Tasić Cvetković je 29. jula kao uzbunjivač prijavila više sumnjivih finansijskih radnji u Zdravstvenom centru u Vranju. Ona je tada tvrdila da su te radnje oštetile budžet Ministarstva zdravlja, RFZO i Ministarstva finansija.

Danijela Tasić Cvetković je 2019. godine za mobing prijavila načelnika Hitne pomoći u Vranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari