Medicinske sestre pisale Vučiću

Ostavite komentar


  1. U zdravstvu ljudski faktor je presudan cinilac a pokazalo se da nemar odnosi zivote.

  2. Ova humana profesija je zaista marginalizovana i zapostavljena, a svi dobro znamo da je upravo medicinska sestra prva karika u lancu pružanja pomoći pacijentu. Verujem da će ova vlada učiniti napor i dati sve od sebe da se situacija popravi.

  3. Žao mi je što se za mnoge stvari ljudi moraju obraćati direktno Vučiću, on se svojski trudi da reši sve probleme koji dođu do njega, ali bojim se da ne može sam. U sistemu svako mora da pojača svoju ulogu i da učini napor da prepozna i reši određeni problem.

  4. Ocekujemo da Premijer, na konferenciji za stampu, obavezno na Pinku, saopsti sve istine i lazi u zdravstvu Srbije.Posle ce toga da se sa izjavama pojave N.Stefanovic, Vulin i Dacic, a SNS sa saopstenjem.Nama ce svima posle biti mnogo bolje, nece nas ni boleti, a medicinske sestre mogle bi malo vise da rade, da ne gundjaju i ne podmecu klipove pod Vuciceve "drzavnicke““ napore i sposobnosti.Jasno!Nista nije smesno.

  5. Normalno da sestre i tehničari bolje poznaju situaciju u zdravstvu niti bilo ko, i ko nas leči, zato je potreban pod hitan sastanak sestara i ministra.

  6. Kada god treba da se povecaju plate, onda nastupaju sindikati ne samo zdravstva nego i druge institucije na budzetu ne bi li se utvrdio pazar.

  7. Nije tacno,rodjaka mi je radila u zdravstvu i uvek govorila ako hoces da uzivas upisi bilo koju granu medicine ,malo rada,velike pauze a plata na vreme .

  8. Ne radi se o manjku kadrova nego o neradu,sto je nekad radila 1 sad rade 3 sestre i prebacuju posao jedna drugoj .

  9. Pa mnogo su se u zdravstvu opustili. Navikli da lupkaju klompicama i piju kafice… mora da se radi efektivno svih 8h!

  10. Pitam se da li je ovaj dopis opravdan ili se samo radi o traženju izgovora za nerad i neprofesionalnost? Odlična je stvar što je uvedena povećana kontrola u zdravstvu koju je naložio ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar. Neke stvari će nakon nje postati mnogo jasnije

  11. Tacno je da nam je zdravstvo u totalnom haosu, i da je neophodno sprovesti promene, ali treba shvatiti da Vucic ne moze na sve strane, toliko je godinama sve zapusteno da ja mislim da on ne zna odakle ce da krene.

  12. Ne vidim kako to med.sestrama i tehnicarima korupcija smeta da rade svoj posao???Pa upravo oni su mi trazili da ih pocastim da "paze" na moju babu dok je lezala na onkologiji. A i na osnovu dela izjave koji kaze "povećan broj obolelih zbog sve lošijih uslova za život" ispada da smo mi gradjani(pacijenti) krivi sto smo se razboleli!

  13. Prvenstveno bi trebalo povećati broj zaposlenih, to je najveća mana, polako se radi na tome.

  14. Veliki su problem i zdravstveni radnici koji na posao u drzavnoj sluzbi dolaze samo zbog staza a za pacijente ih bas briga.

  15. Ne može Vučić sam rešiti probleme što se tiče zdravstvenih ustanova, kad su mnogi zaposleni u zdravstvu nemarni.

  16. Prvo radnici u zdravstvenim ustanovama moraju ozbiljnije shvatiti svoj posao, da bi Vučić mogao rešiti neke od problema ukoliko stvarno postoje.

  17. Ovo ne moze da bude opravdanje za greske koje se desaavaju u zdravstvu. Drzavi je prioritet zdravstvo, pa se moze ocekivati izdvajanje vise sredstava u buducnost

  18. Slazem se da je stanje u nasem zdravstvu tesko, naravno da je sindikat taj koji treba da predlaze resenja za poboljsanje uslova rada, njihova primedba na stalni nedostatak medicinskih sestara i tehnicara u drzavnim ustanovama stoji, jer odlaze u privatne institucije i u inostranstvo jer imaju bolje uslove i plate je evidentno. tako da ocekujem da vlada u sto kracem roku se pozabavi ovim problemima. Ono sto je takodje istina i neminovna stvar da je ljudski faktor presudan cinilac, da nemar odnosi ljudske zivote.

  19. Naravno da su medicinski radnici u teskom finansijskom stanju,a ko nije u nasoj drzavi zato ocekujemo mnogo od MMFa.

  20. Koje sestre su pisale? One sto po ceo dan sede i komanduju,da rade ne bi imale vremena da kukaju i ponižavaju vredne koje to ne mogu da trpe i odlaze

  21. u narodnom frontu ima stvarno nedovoljno babica, a najviše žena ide baš u GAK da se porode… evo recimo pre neki dan, u roku 24h koliko je bilo porođajnih žena baš u GAK-u???

  22. Ovo upozorenje će biti ozbiljno shvaćeno, i država će pomoći koliko god bude mogla.

  23. Nazalost dugogodisnji nemar brojnih vlada od 2000-te sada dolazi do izrazaja jer imamo hronican nedostatak strucnog osoblja u zdravstvenom sistemu i postoje indicije da vlada sprema strategiju za resavanje ovog problema.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.