Mediji: Broj poginulih migranata u nesreći na Drini povećan na 12 1Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE

Broj migranata koji su izgubili život prilikom prevrtanja čamca na reci Drini dok su pokušavali da pređu iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu povećan je na 12, pošto je danas, dva dana posle nesreće, pronađeno još jedno telo, preneli su mediji u Republici Srpskoj.

Kako je preneo Radio slobodna Evropa (RSE), pozivajući se na agenciju Srna, telo dvanaestog migranta nastradalog prilikom prevrtanja čamca na Drini, pronašli su meštani je u mestu Tegare kod Bratunca.

Prethodno je u četvrtak i petak pronađeno 11 tela migranata nastradalih u prevrtanju čamca u noći između 21. i 22. avgusta.

Civilna zaštita entiteta Republika Srpska obustavila je u petak potragu jer su preživeli migranti rekli da nema više nestalih.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine naredilo je sprovođenje istrage zbog krijumčarenja migranata preko Drine, rečeno je u toj instituciji u petak za RSE.

„Nepoznate osobe sa područja Srbije u BiH (su) pokušale prokrijumčariti veći broj migranata, uslijed čega je došlo do prevrtanja čamca na rijeci Drini, grupa migranta isplivala je na obalu, a tiela više migranta izvučena su iz rijeke“, naveli su iz Tužilaštva.

U Službi za poslove sa strancima BiH za RSE je rečeno da je deo migranata koji su uspeli da pređu Drinu smešten u prihvatne centre u BiH, a deo njih je u Srbiji.

Grupa migranata je iz Srbije pokušala da pređe u BiH u dva čamca, prvi čamac je prešao reku, a drugi se prevrnuo.

Od spašenih 15 migranata s prvog čamca, 12 je maloletnih, navela je Služba za poslove sa strancima, i za njih je, kako je navedeno, osigurano zdravstveno zbrinjavanje i smeštaj u prihvatnim centrima u Sarajevu.

U Srbiji je Komesarijat za izbeglice i migracije saopštio da je 18 osoba spaseno, uključujući desetoro dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari