Mediji: Stari savski most povezaće Zemunski kej i Lido 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/DGoran Stanković)

Stari savski most neće biti uništen, mogao bi da bude premešten na Dunav između Zemunskog keja i Velikog ratnog ostrva, odnosno plaže Lido, piše danas Politika.

„Most neće biti uništen, nego će dobiti novi život kao pešačko-biciklistička saobraćajnica tako što će biti postavljen kao veza između Zemuna i Lida na poziciji gde se leti postavlja pontonski most do plaže na Velikom ratnom ostrvu“, rekao je sagovornik lista, koji je želeo da ostane anoniman.

Kako list navodi, sagovornik je uključen u projekat uklanjanja saobraćajne veze iz Savskog amfiteatra i izgradnje novog i većeg mosta na poziciji prepoznatljive zelene lučne konstrukcije.

List navodi da je to mesto i ranije bilo jedna od brojnih pominjanih lokacija na koju bi most mogao da se preseli. Sada je, saznaje Politika, to na korak do formalizacije – odnosno potpisivanja aneksa ugovora kojim bi se stavila tačka na sudbinu Starog savskog mosta.

Inicijativa „Most ostaje“ najavila je da će u nedelju, 20. oktobra, u centru Beograda organizovati protest zbog namere vlasti da sruši Stari savski most.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari