Među inficiranima u Zlatiborskom okugu nema učenika osnovnih i srednjih škola  1Foto: N. Kovačević

Dr Marija Baralić, epidemiološkinja u Zavodu za javno zdravlje Užice, saopštila je da je „i pored blagog povećanja broja inficiranih od korona virusa u Zlatiborskom okrugu, epidemiološka situacija još uvek stabilna, ali da građani ne bi trebalo da se opuštaju“.

Ona je dodala da u tom okrugu, među novoinficiranima, nema učenika osnovnih i srednjih škola.

Prema podacima tog Zavoda, od 30.septembra do 6.oktobra, od 420 testiranih, infekcija je potvrđena u 24 slučaja, što je povećanje broja inficiranih, jer je prethodne sedmice, od 330 tesiranih, bilo inficirano 19 lica.

„Poslednjih dana je blago povećan broj inficiranih. Donekle, to je očekivano jer su se građani vratili sa odmora“, rekla je dr Baralić za užičku agenicju Zoomue i navela da se dnevno testira oko 60 građana u Zlatiborskom okrugu.

Navodeći da „u osnovnim i srednim školama u Zlatiborskom okrugu nije registrovano nijedno epidemijsko javljanje sa simptomima kovida 19“, ona je navela da to ukazuje na činjenicu da se „u školama sprovode sve preporučene epidemiološke mere“.

„Đaci nose zaštitne maske, redovno se dezinfikuju prostorije u školi, tako da tu, za sada, nema nikakvih problema“, dodala je dr Baralić.

U dvema užičkim bolnicama na lečenju je trenutno 30 pacijenata ili osam manje, nego što ih je bilo u utorak. U Opštoj bolnici je pet, od kojih su tri na intenzivnoj nezi, dok je u kovid bolnici u nekadašnjoj kasarni 25 bolesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari