Prema raspoloživim podacima zaposleni u inđijskom zdravstvu udarnički rade i značajno prebacuju normu. Primera radi, u ovdašnjem Domu zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ 2005. godine su građanima pružili 440.000 usluga.

Broj usluga se od tada do danas na godišnjem nivou čak četiri puta povećao, a broj zaposlenih u ustanovi je smanjen za 30 radnika. Prema rečima direktora ove ustanove dr Vase Petrovića, svaki lekar u ovom domu zdravlja uradi mnogo više pregleda nego što je to standardima propisano.

– Nažalost, ovakav rad država ne nagrađuje, nego umesto stimulacije još nam i smanjuju finansijska sredstva. Teško je raditi u takvim uslovima, ali i pored toga uspevamo da zadržimo kvalitet rada, pa čak i da ga i unapredimo. Pored podizanja kvaliteta rada u Domu zdravlja Inđija, poboljšali smo sistem zdravstvene zaštite i na javnim mestima u Inđiji, i po tome smo prva opština na ovim prostorima koja je obučila i osposobila paramedikuse (svi su završili seminare – kurs Evropskog Resuscitacionog Saveta – ERC ), koji imaju diplome važeće u trideset zemalja sveta. Na javnim mestima u gradu (pijaca, sportska hala, bazen, fudbalsko igralište, opština) nalaze se automatski defibrilatori i ljudi koji su obučeni da ih koriste sa jedinim ciljem, a to je sprečavanje iznenadne smrti, odnosno iznenadnog srčanog zastoja. Siguran sam da smo ne samo po ovim kriterijumima nego i po mnogim drugim među najboljim domovima zdravlja u Srbiji – rekao je Petrović i dodao da s ponosom može reći da je na osnovu sprovedenih anketa više od 90 odsto pacijenata zadovoljno uslugama Doma zdravlja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari