Grad Požarevac je prošle godine, prema rezultatima akcije „Očistimo Srbiju“, bio među najuspešnijima u Republici pa su mu, tim povodom, dodeljena posebna priznanja. Za predstojeći 4. jun, kada je planirano ovogodišnje okupljanje volontera, planirana je još masovnija aktivnost u ovoj oblasti ekologije.


Predsednica Lokalnog štaba za organizovanje akcije „Očistimo Srbiju 2011“, Vukica Vasić, zamenica gradonačelnika Požarevca, kaže:

– Pozivam sve institucije, pre svega obrazovne, dakle škole, ustanove, javna preduzeća, udruženja građana i pojedince da se aktivno uključe u ovu izuzetno korisnu akciju. Ozbiljno radimo i ove godine tako da je već uključen veliki broj učesnika. Posebno nam je drago što je promoter ove akcije naš izvanredni teniser Novak Đoković“.

Prema prvim procenama,zasnovanim na dosadašnjim prijavama za učešće u akciji, broj volontera će premašiti 1.000 lica svih uzrasta. O lokacijama koje će biti čišćene govorio je koordinator Štaba, Srđan Filipović.

– Ove godine smo sve lokacije podelili na one koje su od opšteg interesa za Grad Požarevac i ostale koje su vezane za kolektive volontera. Kolektivni volonteri su javna preduzeća, privredne organizacije, sportska društva, Vojska srbije i drugi subjekti od kojih ćemo, već sada je izvesno, imati odličan odziv“, kaže Filipović.

Za naredne dane planirane su, pored ostalih, aktivnoti na medijskoj promociji akcije „Očistimo Srbiju 2011“ u svim lokalnim i nacionalnim sredstvima masovnih komunikacija, postavljanje bilborda, lepljenje plakata po čitavom gradu, mesnim zajednicama, školama i okolnim selima kao i štampanje posebnih majica i kačketa sa logotipima akcije.

Republičko ministarstvo nadležno za ekologiju obezbedilo je za sve volontere gumene rukavice i kese za odlaganje prikupljenog otpada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari