Novi Sad: Međunarodni festival "On the record" za vikend 1foto: Filozofski fakultet Novi Sad

Međunarodnim festivalom „On the record“ i naučnim skupom, za vikend će biti obeleženo „punoletstvo“ odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Sedmi festival studenata novinarstva „On the record“, u subotu 28. maja okupiće 40 studenata žurnalistike i medijskih studija sa univerziteta iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Hrvatske. Njihovi studentski radovi biće prikazani u Kino sali Filozofskog fakulteta, sa početkom u podne.

U 18 časova, u okviru festivala, biće održana tribina „(Ne)vidljivost kulture u medijima“, u Radio Caffe-u, u Miletićevoj 45. Govoriće novinar, pisac, filmski kritičar i teoretičar Dragan Jovićević, novinarka, aktivistkinja i književnica Vanja Šunjić, televizijska novinarka Danka Derifaj i profesorka Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Lejla Turčilo. Tribinu će moderirati novinarka Ana Bojović.

Nakon tribine, učesnicima festivala biće dodeljene nagrade.

Međunarodna naučna konferencija „Mostovi medijskog obrazovanja 2022.“ biće održana 27. i 28. maja na Filozofskom fakultetu, a učesnici će razgovarati o pluralizmu u onlajn okruženju iz perspektive korisnika, novinara i medija. Učestvovaće preko 20 naučnika i naučnica iz deset zemalja.

Festival i naučni skup organizuju se uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, fondacije Hans Zajdel i misije OEBS-a u Srbiji.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari