Favoriti su odigrali svoje role u skladu sa epitetima prvog dana četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća. Iako su tribine u hali „Jezero“ bile skromno popunjene, što samo znači da se Kragujevčani spremaju za samu završnicu prestižnog turnira, Mega Vizura je u zanimljivoj završnici savladala Vršac (82:79), dok je Partizan krajnje rutinski završio posao sa užičkom Slobodom (73:50).

 Zemunci će u subotu od 17 časova pokušati da pošteno preznoje crno-bele u njihovoj nameri da se domognu finala, naročito posle debija Novice Veličkovića, koji je nakon višemesečne pauze odigrao čitavih 18 minuta u meču sa Vrščanima.

Crno-beli su u duelu sa Užičanima dominirali u svim aspektima igre, ali pre svega u fizičkom pogledu. Atletski daleko superiorniji uspeli su da u fazi tranzicije postignu veliki broj poena. Tek u retkim trenucima pozicione igre oslanjali su se na centarsku liniju, jer su spuštanjem lopte u protivnički reket dolazili do lakih poena. Početno vođstvo 12:0, odnosno 22:3 iz petog minuta oslikalo je krajnji epilog meča. Iako su Užičani u par navrata uspeli da spuste razliku ispod deset poena, bilo je jasno da su u kvalitativnom smislu u velikom zaostatku u odnosu na rivala. Bez unutrašnje igre, oslanjajući se na šut i iskustvo Slavka Stefanovića, izabranici Vladimira Đokića pružili su maksimum koji nije bio dovoljan za iznenađenje.

Partizan je meč sa Užičanima iskoristio i za rastrčavanje spoljne linije, pri čemu su se Milosavljević i Vesterman potrudili da asistencijama iskušaju odraz Gordona i Lučića, koji su svaki pas iskoristili za atraktivna zakucavanja. Partizan je napravio finu uvertiru (ako se izuzme poslednja četvrtina koju su crno-beli odigrali slabo i indolentno uz 24 izgubljene lopte), pred polufinalni meč sa Megom, koja je zahvaljujući dominaciji u skoku, boljom igrom centarske linije, ali i prisebnošću Vasilija Micića u penal završnici savaladala Vršac u čijem je sastavu odličnu partiju pružio Nemanja Radović (29 poena, 11 skokova).

 

Gordon tražio tajm-aut

Dru Gordon još uvek nije u potpunosti naučio sva košarkaška pravila koja važe u Evropi. Nekadašnji student UCLA i Nju Meksika zatražio je tajm-aut na isteku napada crno-belih, u trenucima kada se borio za loptu, što nije u skladu sa evropskim pravilima, tako da je pošteno nasmejao većinu prisutnih u hali „Jezero“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari