Melodrame levice

Ostavite komentar


  1. Jos ako ovaj fenomenaln“prilog“ i analizu o „propasti“ levice na exYU prostorima,procita Borko Stefanovic….i razume ga…ihaaaaj !!!

  2. Miroslav Mladenovic

    @MiroslavMiracyu
    Још
    @MiroslavMiracyu Na ovu temu na državnoj televiziji su potrebne rasprave.Pitam se ko je u naše ime PRISILNO UVEO LIBERALNI KAPITALIZAM sa opštom pljačkom naroda i države! P.stranke su radi gole vlasti! Ne maju programe ideja i vizije društva. Ne zna se ko je LEVICA a ko DESNICA!

    1. Štulić je pre nedelju dana pojasnio – lopurda do lopurde – te ostaje pitanje, da li su veće na levici ili desnici, kako se, već svrstavaju. Mudrije lopurde se svrstavaju po osnovu sticanja materijalnog, one manje mudrije na osnovu tumačenja ideja i nacije.
      Kapitalizam je u Srbiji posledica socijalizma (mada je sedam decenija ranije bilo ornuto) i razvlašćene svojine, delom društvene i državne.
      Stanovništvo se suočava sa fabrikama, pogonima, zemljištem, oranicama, vodama, rudom – bez jasnog vlasnika, te nalazi rešenja shodno ličnim veštinama u provizorijumu nejasne države (izolacije, ratovi, krize, ubistva). Kao najveštiji, pokazali su se političari (mahom pravnici i advokati), zatim ljudi bliski politici, te kriminalci bez angažmana. Proces kapitalizacije ulazi u četvrtu deceniju, a s obzirom da robe uvek ima na lageru, izmišljaju se nove krize, izolacije, smaknuća, pa i ratovi jer olakašavaju lični rad i proces čitavog provizorijuma.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.