Memić: Izbori za BNV pobeda svih Bošnjaka 1Foto: SDP

Bošnjačko nacionalno veče (BNV) bilo je centralizovano i to je najveća zamerka na rad tog tela. Moramo da ga menjamo – poručuje sa predizbornih skupova Husein Memić, nosilac liste Sandžačke demokratske partije (SDP).

Naglašava da njegova lista ima kapacitet da se kvalitetno odgovori na oblasti kojima se bavi BNV. Memić posebno ističe da je „veoma značajno da se izgradi normalna politička klima. Podseča da je SDP, u prethodnom periodu, podržavala nezavisne liste.

“Uvideli smo, da druge političke partije idu sa političkim programima i stranačkom infrastrukturom”, ističe nosilac liste SDP i dodaje da žele da pokažu „ko su legitimni predstavnici bošnjačkog naroda“.

Ocenio je da ovi izbori moraju da budu pobeda svih Bošnjaka i „ne smemo se deliti, moramo pokazati da je u Sandžaku normalno graditi bošnjačko jedinstvo“.

Memić je obećao da kada njegova lista pobedi neće biti poraženik, „jer želimo da u BNV budu i rade kompetentni ljudi i predstavnici Bošnjaka“.

“Politike ćemo ostaviti sa strane. Želimo, Veće sastavljeno od najboljih kadrova sa svih lista, a sve u najboljem interesu bošnjačkog naroda”, zaključuje Memić.

Obilazak sandžačkih opština, u kojima živi najviše Bošnjaka u Srbiji, predstavnici te liste započeli su iz Priboja, slede Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica, Tutin i Novi Pazar.

Lista „Sandžačka demokratska partija – Husein Memić“ na glasačkom listiću biće pod brojem jedan.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari