Košarkaški klub Crvena zvezda na veoma posećenoj promociji predstavio je tim i nove dresove za sezonu 2013/14. Osim košarkaša, pred brojnim auditorijumom pojavile su se i košarkašice u specijalno dizajniranim dresovima novog sponzora poznate marke „Čempion“.

Renomirani proizvođač sportske opreme uradio je tri garniture dresova za muški seniorski tim, koji bi ove sezone trebalo da bude ravnopravan konkurent najboljim domaćim i ekipama u regionu. Izazovi u Evroligi biće posebna priča i inspiracija za ekipu Dejana Radonjića.

– Uradili smo sve što smo predvideli u dosadašnjem delu priprema. Dolaskom Raška Katića imaćemo kompletnu ekipu na okupu, tako da ćemo se potpuno posvetiti pripremi uvodnog meča u sezoni na gostovanju Širokom (5. oktobar). Imaćemo puno izazova u ABA ligi, Evroligi i domaćem prvenstvu i kupu. Najvažnije je da budemo najbolji i potpuno spremni na kraju sezone kada se budi igrali najbitniji mečevi – naveo je Radonjić.

Nebojša Čović, vodeći čovek kluba sa Malog Kalemegdana, nije bio euforičan u obraćanju. Istakao je da će klub promeniti koncept i da će pokušati da se ove sezone dodatno približi zacrtanim ciljevima.

– Ime „Čempion“ našeg sponzora jasno asocira na ono što mi želimo da budemo. Svi moraju da budu svesni pritiska i odgovornosti u Zvezdi, koju bodri armija navijača. Ko nije u stanju sa tim da se izbori, trebalo bi dobro da se zamisli. U odnosu na prošlu sezonu kada smo napravili pomak, ove godine želimo da se dodatno približimo zacrtanim ciljevima. Finansijski smo stabilizovali klub, što ne znači da nemamo problema, ali ne kukamo. Moramo da napravimo održiv koncept na sportskom, društvenom i ekonomskom nivou. Zato nam je namera da promenimo koncept i da izbegavamo rasprave, replike. Takođe, osim rezultatskih ciljeva, moramo podjednako da se posvetimo proizvodnji i stvaranju igrača. Imamo u našoj školi bisere za sadašnjost i budućnost. Oni, osim bavljenja košarkom, moraju biti obrazovani, jer neće čitavog života samo tapkati loptu. Učinićemo sve da napravimo rezultat, ali ne smemo da zaboravimo da „ne može da svane pre jutra“ – zaključio je Čović.

Dresovi u prodaji

Nova garnitura dresova sa popustom od 20 odsto biće u prodaji do 8. oktobra u svim prodavnicama „Sport Vision“. Za komplet garnituru (dres i šorts) potrebno je izdvojiti oko pet hiljada dinara.

Savović u Bajernu

Boris Savović će gotovo izvesno nakon sporazumnog raskida saradnje sa Crvenom zvezdom, naredne sezone igrati u Bajernu iz Minhena. Savović će tako učestvovati u Evroligi. Za njegove kvalitete bio je zainteresovan i Bamberg.

Tim za narednu sezonu

Zvezda je predstavila ekipu za narednu sezonu i to po brojevima koje će nositi na dresovima: Nikola Rebić (4), Aleksandar Cvetković (5), Luka Mitrović (9), Branko Lazić (10), Jaka Blažić (11), Marko Simonović (12), Boban Marjanović (13), Ivan Radenović (14), Raško Katić (15), Dušan Ristić (16), Marko Teić (17), Demarkus Nelson (20), Čarls Dženkins (22), Blejk Šilb (33).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari