Nedavno objavljena knjiga Iščezlo carstvo Atlantide čitaocima predočava smelu, ali nimalo neosnovanu tvrdnju da su stanovnici Atlantide otkrili Ameriku pre bezmalo 4.000 godina, i vladali ogromnom sredozemnom imperijom koju je prirodna stihija zbrisala sa lica zemlje oko 1500. godine stare ere, stoji u najavi beogradske Lagune.

Privlačno kao pustolovina Indijane Džonsa, sa zapletom koji nas vodi na putovanje širom sveta, Iščezlo carstvo Atlantide odmah se doživljava kao uzbudljiv, neodoljiv pohod za istinom i revolucionarno delo popularne istorije koje će zauvek izmeniti naše shvatanje prošlosti, dodaje se u tom saopštenju. Knjiga je ilustrovana crno-belim i kolornim ilustracijama.

Gavin Menziz, koji će 18. februara boraviti u Beogradu (na poziv izdavača potpisivaće svoju knjigu u knjižari Delfi SKC od 18 sati), pisac je dva svetska bestselera – 1421: Godina kad je Kina otkrila svet i 1434: Godina kad je veličanstvena kineska flota doplovila do Italije i pokrenula renesansu. Njegove ideje predstavljene su u Njujork tajmsu, Njujork tajms magazinu i Volstrit žurnalu, a predavanja je držao u Kraljevskom geografskom društvu i Nacionalnom pomorskom muzeju u Londonu, u Kongresnoj biblioteci SAD i u drugim uglednim institucijama. Gotovo dve pune decenije obavljao je službu u Kraljevskoj mornarici, gde je stekao čin komandanta. Gavin Menziz živi u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari