MERBLUFoto: Ed Godsell

Hipnotički zvuk beogradskog muzičkog dua, Darie i Dejana Janjića, poznatijih kao MERBLU, još jednom osvaja srca slušalaca njihovim drugim singlom „Jedan osmijeh“.

Pesma „Jedan osmijeh“ predstavlja živopisan portret jednog magičnog trenutka, ističući lepotu prisustva i iščekivanje budućnosti sa voljenom osobom. Za razliku od romantičnog i duboko melanholičnog prvenca “Uz nas si tu”, objavljenog prvog dana marta ove godine, nešto energičnija pesma „Jedan osmijeh“, simbiozom elektronike i indie rocka, istražuje dubine ljudskih emocija, prenoseći univerzalnu poruku ljubavi i života, i prikazujući različite odnose koje imamo medju sobom.

Jedan osmijeh je pesma o odnosu dvoje ljudi. Ali odnos nije ograničen isključivo na partnerski odnos. – objašnjava Merblu isnpiraciju za pesmu – Može da bude prijateljski, roditeljski i svaki drugi odnos koji imamo u životu jer su osećanja univerzalna, a osobe ka kojima ih usmeravamo su u različitim ulogama u našim životima.

Pesma je fotografija jednog trenutka. Dešava se sada i ovde, i opisuje ono kada nas preplavi osećaj da nam je lepo što smo tu sa tom drugom osobom kao i želju i iščekivanje da ponovo proživimo te lepe trenutke.

Prateći spot u stvari je animirani tekstualni vizual autorke Isidore Jovanović, a o konceptu istog Dejan Janjić kaže: “ Volimo ilustraciju i animaciju, i kao što muzički želimo da se služimo različitim žanrovima, vizuelno takodje želimo da se oprobamo sa različitim vizuelnim identitetima. Lyrics video je format koji je trenutno možda najaktuelniji, a fokus stavlja na muziku. Lišen je grandioznosti i majstori animacije umeju da oslikaju atmosferu pesme bez nužno članova benda, kostima, šminke i svega ostalog što prati spotove. Mesecima smo razmišljali kako taj vizual treba da izgleda i pričali sa više potencijalnih autora. Kada smo Isidori poslali pesmu, ona nam je kroz par sati vratila komentar i tada smo shvatili da je razumela tekst i da se poistovetila sa njim kao i sa muzikom.Kao autor sam se u trenutku naježio, jer je prepričala bukvalno sve što sam imao u pozadini u glavi dok sam pisao tekst. Od tog trenutka znali smo da će ona raditi vizual i dali smo joj maksimalno poverenje i odrešene ruke šta treba da bude na slici, kako treba da bude animirano itd. I ni jednog trenutka nismo posumnjali da će rezultat biti sjajan. Ljudi u ovom poslu često znaju da se vode tehničkom izvedbom, a senzibilitet pesme se zanemari, a nama je upravo to najbitnije da i autor videa ima čvrstu konekciju sa našom muzikom/tekstom“.

MERBLU ne samo što stvara muziku, već stvara iskustvo. Njihov drugi singl Jedan osmijeh poziva slušaoce da se prepuste osećajnoj vožnji kroz emocije i da otkriju lepotu jednostavnih trenutaka života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari