Konkurs za program „Putujemo u Evropu“, za studente završnih godina i apsolvente do 26. godina starosti, koji će omogućiti da 200 studenata iz cele Srbije provedu mesec dana, od 15. jula do 15. avgusta, u zemljama Evropske unije, uz obezbeđenu multi-šengen vizu, inter-rejl kartu, koja omogućava besplatno putovanje svim evropskim železnicama, studentske kartice Euro26 i ISIC i džeparac od najmanje 150 evra.

Konkurs za program „Putujemo u Evropu“, za studente završnih godina i apsolvente do 26. godina starosti, koji će omogućiti da 200 studenata iz cele Srbije provedu mesec dana, od 15. jula do 15. avgusta, u zemljama Evropske unije, uz obezbeđenu multi-šengen vizu, inter-rejl kartu, koja omogućava besplatno putovanje svim evropskim železnicama, studentske kartice Euro26 i ISIC i džeparac od najmanje 150 evra. Projekat realizuju Odbor za obrazovanje, nauku, kulturu, omladinu i sport Skupštine AP Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj i Evropski pokret u Srbiji, u saradnji sa ambasadom Austrije, a Izvršno veće Vojvodine posebno će sufinansirati troškove svih mladih iz pokrajine koji budu izabrani putem konkursa.
Prijavni formular i dodatne informacije o konkursu zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa sajta www.putujemouevropu.org ili putem e-maila info“putujemouevropu.org. Prioritet će imati studenti koji dosad nisu putovali u inostranstvo, ili nemaju pasoš. Da bi se prijavili na konkurs, studenti treba da prilože uverenje o upisu godine ili apsolventskog staža, potvrdu o položenim ispitima i prosečnoj oceni, koja mora biti iznad 8,5 i da znaju neki od stranih jezika – engleski, nemački, španski, francuski ili italijanski. Prijave se šalju na adresu Evropski pokret u Srbiji, kralja Milana 31, 11.000 Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari