Stadion Kamp Nou sa svojih skoro sto hiljada mesta na kome popularna Barsa igra svoje utakmice za mnoge klince je nedostižni san, ali nije za trinaestogodišnjeg Kladovčanina Nikolu Čokanjelovića, budući da je jedan od dvojice dečaka iz Srbije koji će ovog leta svoj fudbalski talenat i umeće „brusiti“ u kampu FK „Barselona“.

Skauti slavnog katalonskog kluba među 360 testiranih mladih fudbalera u Beogradu procenili su da mlađahni Kladovčanin zaslužuje poziv za letnji kamp.

– Mnogo sam srećan od kada sam čuo da su mene izabrali da odem u kamp u Barselonu. Obožavam fudbal, a odlazak u Barselonu mi mnogo znači jer ću možda biti u prilici da vidim i svog omiljenog igrača Lea Mesija – kaže vidno uzbuđen Nikola nastavljajući da priča:

– Fudbal sam počeo da igram u Kladovu i prvi put sam otišao na trening sa svojim bratom, u početku je on dosta napredovao, ali sam posle toga pokazao da sam bolji od njega – ispričao je novinarima Nikola koji sada igra za FK Partizan čiji je i vatreni navijač.

Mladi fudbaler iz Kladova od malih nogu se opredelio za fudbal, marljivo vežbajući pod stručnim nadzorom trenera Miroslava Vasića. Sa 11 godina Nikola je žonglirao 1.700 puta, zato i ne čudi nadimak Mesi koji je dobio.

– Pokazao je da je čudo od deteta i podjednako sam srećan što smo uspeli da dobijemo šansu da se pokažemo u Barseloni. Niko mi nije verovao da jedno dete može da žonglira onoliko puta koliko je on, ali je dokazao da je vredan pažnje i Partizana u kome je tri godine, ali i Barselone, za koju se nadamo da će ga tek sad angažovati – kaže trener Vasić.

Porodica Čokanjelović, otac Dragan, majka Maja i stariji brat Stefan redovna su publika na treninzima i utakmicama. Otac Dragan ne krije sreću zbog uspeha najmlađeg člana porodice.

– Presrećni smo što je Nikola uspeo. Trudimo se da mu sve omogućimo i sve smo uradili sami, mi i njegov trener, ali se nadamo da će se to isplatiti – kaže Dragan Čokanjelović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari