Večerašnji revanš u polufinalu Kupa kralja između Barselone i Real Madrida (21.00), biće idealna prilika da fudbaleri obeju ekipa pokušaju da poboljšaju formu pred odlučujuće mečeve u prvenstvu, ali i Ligi šampiona. Druga utakmica na programu je u sredu između Sevilje i Atletika, Madriđani su u prvom meču pobedili sa 2:1.

Barselona – Real Madrid

Stadion: Kamp Nou. Kapacitet: 99.354.

Barselona: Valdez, Alveš, Pike, Pujol, Alba, Buskets, Fabregas (Vilja), Ćavi, Inijesta, Mesi, Pedro.

Real Madrid: Lopez, Arbeloa, Varan, Ramos, Marselo, Kedira, Alonso, Ozil, Ronaldo, Iguain, Kaljehon (Modrić).

 

Remi iz prvog susreta (1:1) daje blagu prednost Kataloncima, koji u poslednje vreme igraju veoma slabo. Situacija nije ništa bolja ni u taboru Madriđana u čijim je redovima atmosfera dosta narušena. „El klasiko“ u borbi za finale Kupa kralja zapravo je uvertira za subotnji susret u Primeri, koji doduše u rezultatskom smislu neće imati veliku važnost, s obzirom na to da Barselona ima čak 14 bodova prednosti u odnosu na Real. Madriđani večeras neće moći da računaju na Di Mariju, povređenog Pepea, a ukoliko se Murinjo opredeli za pojačani vezni red moguće je očekivati Esijena u paru sa Kedirom na mestima defanzivnih veznih igrača. Žordi Roura će morati da pronađe način kako da osveži svoje igrače, kao i da skrati period vraćanja u formu Ćavija, Fabregasa, a u poslednje vreme i Inijeste. Mesi i Ronaldo imaće novi duel u pokušaju da odgovore ko je najbolji fudbaler ikada.

– Moramo da damo sve od sebe protiv Reala, inače nećemo proći u finale. Pred našim navijačima nemamo drugu mogućnost nego da idemo na pobedu. Ne smemo ni da razmišljamo o utakmici bez golova, iako bismo i tako prošli u finale – jasan je Mesi.

Recept za „čarobnjaka“

Dugo se nije dogodilo da Lionel Mesi na jednom meču bude potpuno bezopasan, kao u prvom duelu osmine finala Lige šampiona. Fudbaleri Milana su maksimalno približili linije odbrane i veznog reda, udvajajući Mesija. Dešavalo se da čak i trojica budu oko „čarobnjaka“, pogotovo kada je pokušavao da kroz sredinu napravi višak ili odigra dupli pas sa veznjacima. Možda je to recept koji bi Murinjo mogao da primeni večeras, naročito ako se zna da je Portugalac usavršio italijanski „katanaćo“ trenirajući Inter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari