Arsenal, Bajern Minhen, Mančester junajted, Lion, Inter, CSKA, Barselona i Bordo su ovogodišnjih osam najuspešnijih timova Evrope. Sinoć su se društvu velikih priključili španski i francuski šampion, koji su u revanšima osmine finala Lige šampiona eliminisali Štutgart, odnsono Olimpijakos.

Aktuelni šampion i branilac titule Lige šampiona Barselona, na Nou Kampu je potpuno nadigrao Štutgart, iako su se gosti nadali boljem rezultatu, jer su u prvom meču prošli relativno dobro (1:1). Za „švabe“ je 13. minut definitivno bio baksuzan na ovom meču. Jaja Ture je posle prelaska na protivničku polovinu prepustio loptu Leu Mesiju, a Argentinac se potrudio da napravi novo remek-delo. Vukao je loptu dvadesetak metara i sa ivice kaznenog prostora levom nogom uputio sjajan udarac, kojim je matirao nemoćnog Jensa Lemana. Na 2:0 za domaćina povisio je Pedro Rodrigez u 22. minutu posle filigrantske akcije. Mesi je je proigrao Jaja Turea koji je pronašao Gvardiolinog „džokera“, pa spasa Lemanu ponovo nije bilo.

U drugom poluvremenu odnos snaga na ternu je ostao nepromenjen. Pedro Rodrigez je u 60. minutu prošao po desnoj strani i dodao brzonogom Daniju Alvešu koji ga je dugo pratio. Brazilac je iz okreta, petom, uposlio Argentinca, a čini se da južno-američka kombinacija u tim situacijama ne ume da pogreši. Raspoloženi Mesi je ponovo tukao sa ivice šesnaesterca i postigao novi pogodak. Prvi kontakt sa loptom Bojana Krkića (zamenio Inijestu dva minuta pre kraja) učinio je da aktuelni šampion na kraju ipak deklasira goste (4:0) konačnim rezultatom 5:1 posle oba susreta. Bojan je iskoristio dodavanje Zlatana Ibrahimovića i plasirao loptu pored istrčalog Lemana.

Bordo je i na domaćem terenu pokazao da pobeda sa Karaiskaki stadiona (0:1) nije bila slučajnost. Prednost domaćinu doneo je Joan Gurkuf, posle velike greške golmana Olimpijakosa Antonisa Nikopolidisa, u petom minutu.

Nadu gostima doneo je rezervista Mitroglu u 65. minutu, samo nekoliko trenutaka pošto je zamenio Marokanca Zairija. Period igre između dva gola obeležili su crveni kartoni sa obe strane. Prvi je, posle drugog žutog, „pocrveneo“ Derbišajer, a zatim i Diara na identičan način. Tačku na meč stavio je centarfor Bordoa Maruan Šamak dva minuta pre kraja. Ofanzivnost gostiju kaznili su Gurkuf i Šamak, a prvi je centrirao napadaču „žirondinaca“ koji je glavom savladao iskusnog Nikopolidisa. Bilo je to i konačnih 2:1, odnosno 3:1 posle oba meča za Bordo.

Žreb za četvrtfinale je sutra u 12.00 časova i u njemu neće biti povlašćenih timova.

Barselona – Štutgart 4:0 (2:0)

Stadion: Nou Kamp. Gledalaca: 75.000. Strelci: Mesi 13, 60, Rodrigez 22, Krkić 89. Sudija: Alain Hamer. Žuiti kartoni: Leman, Pogrebnjak, Kuzmanović. (Štutgart).

Barselona: Valdez, Pujol, Pike, Maksvel, Alveš, Jaja Ture, Inijesta (od 88. Krkić), Buskets (od 66. Ibrahimović), Pedro, Anri (od 77. G. Milito), Mesi.

Štutgart: Leman, Delpiere, Nidermajer, Molinaro, Ćeloci (od 46. Gebhart), Kedira, Kuzmanović, Hleb, Treš, Pogrebnjak (od 70. Marika), Kakau.

Bordo – Olimpijakos 2:1 (1:0)

Stadion: Šaban Delmas: Gladalaca: 32.367. Strelci: Gurkuf 5, Šamak 88. – Mitroglu 65. Sudija: Olegario Benkuerensa. Žuti kartoni: Torosidis, Melberg, Papadopulos (Olimpijakos). Crveni kartoni: Diara 69 (Bordo) – Derbišajer 60 (Olimpijakos).

Bordo: Karaso, Ciani, Sene, Tremulinas, Šalme, Diara, Monegazo, Šamak, Gurkuf, Vendel (od 90. Jusie), Plašil (od 84. Sertik).

Olimpijakos: Nikopolidis, Melberg, Papadopulus, Raul Bravo, Torosidis, Stoltidis (od 80. Ledezma), Mareska, Derbišajer, Lua Lua, Datolo, Zairi (od 63. Mitroglu).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari